ΑΘΗΝΑ
14:51
|
25.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε χθες σε συνέντευξή του πως «η πανδημία τελείωσε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κορυφαίος επιστήμονας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων δήλωσε σήμερα ότι η πανδημία «συνεχίζεται» αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η υγειονομική κρίση τελείωσε.

«Ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ο πρόεδρος Μπάιντεν κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της ρυθμιστικής αρχής, Στέφεν Θίρστραπ, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

«Αυτό που είναι σαφές για μένα… είναι ότι εμείς στην Ευρώπη εξακολουθούμε να θεωρούμε την πανδημία ως συνεχιζόμενη, ότι είναι σημαντικό τα κράτη-μέλη να προετοιμαστούν για τη διάθεση των εμβολίων και ειδικά των προσαρμοστικών εμβολίων για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης αυτής της νόσου στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Θίρστραπ.

Σε συνέντευξή του ο Μπάιντεν υποστήριξε χθες ότι «Η πανδημία τελείωσε», προσθέτοντας πως «Εξακολουθούμε να έχουμε πρόβλημα με τον κορονοϊό. Εξακολουθούμε να κάνουμε πολλή δουλειά πάνω σε αυτό. Αλλά η πανδημία τελείωσε».

Οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει φθινοπωρινές ενισχυτικές εκστρατείες αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς νέων εμβολίων από τη Moderna και τις BioNTech/Pfizer που έχουν προσαρμοστεί στα στελέχη Όμικρον του κορονοϊού, ωστόσο η πρόσληψη ακόμη και των πρώτων αναμνηστικών δόσεων ήταν σημαντικά χαμηλότερη από αυτή των αρχικών εμβολίων.

Ο Θίρστραπ σημείωσε ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, ακόμη και με προσαρμοσμένα εμβόλια, υπάρχει περιορισμένη προθυμία για περαιτέρω δόσεις. «Έχουμε δει δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία και την Ουγγαρία να δείχνουν μεγάλο βαθμό διστακτικότητας μεταξύ του γενικού πληθυσμού για τη χορήγηση αυτών των αναμνηστικών δόσεων, κάτι που θεωρώ πολύ ανησυχητικό», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα