ΑΘΗΝΑ
11:25
|
08.05.2024
Οι κινεζικές τράπεζες παρέχουν ελάφρυνση χρέους στον Ισημερινό, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισημερινός κατέληξε σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του με τις κινεζικές τράπεζες, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας σε δήλωση τη Δευτέρα, παρέχοντας ελάφρυνση χρέους ύψους περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι προσπαθούσε να αναδιαρθρώσει το χρέος της χώρας και να βελτιώσει τους όρους των μακροπρόθεσμων συμβολαίων πώλησης πετρελαίου με το Πεκίνο.

Η Κίνα έχει γίνει ο κύριος οικονομικός εταίρος του Ισημερινού την τελευταία δεκαετία.

Επετεύχθησαν συμφωνίες τόσο με την China Development Bank (CHDB.UL) όσο και με την Export-Import Bank of China (Eximbank) για δάνεια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα, παρατείνοντας τη διάρκεια των δανείων και μειώνοντας τις αποσβέσεις.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των συμφωνιών, οι λήξεις επεκτείνονται έως το 2027 για την China Development Bank και το 2032 για την Eximbank, επιτρέποντας στην ελάφρυνση των ταμειακών ροών να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές προτεραιότητες», ανέφερε η ομάδα Τύπου του προέδρου στην ανακοίνωση.

Ο Ισημερινός κατάφερε επίσης να μειώσει ορισμένα ισχύοντα επιτόκια και να αναστείλει όλες τις αποσβέσεις με την China Eximbank για περίοδο χάριτος έξι μηνών, δήλωσε η κυβέρνηση.

Τα δάνεια συμφωνήθηκαν επί κυβέρνησης του πρώην προέδρου Ραφαέλ Κορέα, ενώ αρκετά συνδέονταν με μακροπρόθεσμα συμβόλαια πώλησης πετρελαίου με κινεζικές εταιρείες.

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν επίσης την απελευθέρωση ορισμένων ποσών εξαγωγών στην κινεζική εταιρεία πετρελαίου CNPC στο πλαίσιο συμβάσεων που υποστηρίζονται από το πετρέλαιο, επιτρέποντας στον Ισημερινό να πουλήσει μια απροσδιόριστη ποσότητα πετρελαίου σε τιμές αγοράς, ανέφερε η δήλωση.

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία Petroecuador κατέληξε σε συμφωνία με την Petrochina την περασμένη εβδομάδα για ορισμένες παραδόσεις αργού πετρελαίου.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Μάιο, ο Λάσο έχει στραφεί σε πολυμερείς οργανισμούς για χρηματοδότηση για την επανενεργοποίηση της οικονομίας του Ισημερινού, η οποία επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, και επαναδιαπραγματεύτηκε μια πιστωτική σύμβαση 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία λήγει φέτος.

Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά τη Δευτέρα ότι ο Λάσο είχε ανακοινώσει μια συμφωνία με την Κίνα για την αναδιάρθρωση χρέους αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γαλλικός στρατός ήδη πολεμά στο Ντονμπάς;

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα