ΑΘΗΝΑ
07:12
|
02.05.2024
Η Λιζ Τρας φτάνει στις ΗΠΑ με κεντρικό το μήνυμα συνεχούς στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανακοίνωση πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας ύψους τουλάχιστον 2,63 δισ. δολαρίων αναμένεται να κάνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας απευθυνόμενη προς τους παγκόσμιους ηγέτες κατά την ομιλία της στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αύριο Τετάρτη, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι ακριβώς πίσω σας σε κάθε βήμα», υποσχέθηκε η Τρας στον λαό της Ουκρανίας πριν από την άφιξή της στις ΗΠΑ σήμερα Τρίτη, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να χρησιμοποιήσει την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για να πιέσει τις δυτικές κυβερνήσεις να αυξήσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, εν μέσω προόδου των ουκρανικών δυνάμεων που αντεπιτίθενται κατά των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.

Η παροχή βοήθειας ύψους 2,63 δισ. δολαρίων του Λονδίνου στο Κίεβο το 2022, είχε ως αποτέλεσμα το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί μέχρι τώρα τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατιωτικό χορηγό της Ουκρανίας, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ στους FT.

Η στρατιωτική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου περιελάμβανε την παροχή εκατοντάδων ρουκετών, 120 τεθωρακισμένων οχημάτων, πέντε συστημάτων αεράμυνας, ενώ περίπου 27.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί από βρετανικές δυνάμεις από το 2015, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι FT αναφέρουν επίσης ότι «η μεγαλύτερη οδική μεταφορά πυρομαχικών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα» και περιλάμβανε «δεκάδες χιλιάδες» βλήματα πυροβολικού που δώρισε το Ηνωμένο Βασίλειο και στάλθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις πρώτης γραμμής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα