ΑΘΗΝΑ
00:18
|
19.04.2024
Η Κίνα επαναπωλεί τις πλεονάζουσες ποσότητες φυσικού αερίου επωφελούμενη από τη διαφορά των τιμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου από την Κίνα για τους πρώτους 8 μήνες του έτους έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Παράλληλα, η Κίνα έχει σημειώσει ρεκόρ εξαγωγών φυσικού αερίου σε άλλες χώρες εκμεταλλευόμενη την παγκόσμια αύξηση της τιμής του.

Σύμφωνα με το SCMP, το εισαγόμενο στην Κίνα από τη Ρωσία αέριο έχει αυξηθεί κατά 28,5% φέτος. Παράλληλα, οι εισαγωγές φυσικού αερίου από το Κατάρ στην Κίνα έχουν αυξηθεί κατά 66,7%.

Η αξία του φυσικού αερίου που εισήχθη από τη Ρωσία στην Κίνα σχεδόν τριπλασιάστηκε κατά το πρώτο 8μηνο του 2023 φτάνοντας τα 2,39 δισ. δολάρια. Επιπλέον, η αξία του αερίου που εισήχθη τον Αύγουστο παρουσιάζει αύξηση 26,5% σε σχέση με εκείνη του Ιουλίου.

Με τη σειρά της, η Κίνα ,το πρώτο 8μηνο του έτους, εξήγαγε LNG αξίας 164 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, και LNG αξίας 284 εκατομμυρίων στην Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα και την Ταϊλάνδη.

Οι εξαγωγές της Κίνας γίνονται κυρίως μέσω των λιμανιών της Σαγκάης, του Ανόι και του Γκουαντόνγκ. Οι σταθμοί αποθήκευσης LNG σε αυτά τα λιμάνια παραλαμβάνουν φορτία από τη Μαλαισία και την Αυστραλία στη βάση μακροπρόθεσμων συμβολαίων και είναι διαμορφωμένοι ώστε να διευκολύνουν τις επανεξαγωγές.

Οι ενεργειακές εταιρείες της Κίνας επαναπωλούν τις πλεονάζουσες ποσότητες φυσικού αερίου επωφελούμενες από τη διαφορά ανάμεσα στις τιμές που τους εξασφαλίζουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια και στις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου έχει υποχωρήσει, αφού η πολιτική zero-Covid της Κίνας έχει μειώσει την παραγωγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα