ΑΘΗΝΑ
08:48
|
20.04.2024
Νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας και συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης στο Κίεβο αναμένεται να συζητήσουν στο συμβούλιο οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά και από το σημερινό διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα εκτιμηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της Ε.Ε. στη διάρκεια ενός έκτακτου συμβουλίου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Foreign Affairs Council, 18 October 2021 - Consilium

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται «ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές» το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος με θέμα «τον συντονισμό των ενεργειών» μετά τα τελευταία βήματα κλιμάκωσης του Πούτιν.

Μπορέλ: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει

Μετά στις 21.00 Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ εξήγησε ότι στο έκτακτο συμβούλιο θα συζητηθεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων έναντι της Ρωσίας και η συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Ισχυρίστηκε δε πως ο Ρώσος Πρόεδρος «θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην απειλή του Ρώσου προέδρου να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». Εκτίμησε, σε κάθε περίπτωση, πως έχουμε μπροστά μας μια «νέα κλιμάκωση» εκ μέρους της Ρωσίας στην οποία θα πρέπει «η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει».

Νωρίτερα πάντως ο Μπορέλ μιλώντας στο CNN είχε επιλέξει να δώσει έμφαση στην ανάγκη εξεύρεσης ειρηνευτικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα