ΑΘΗΝΑ
12:07
|
25.04.2024
Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν στις 28 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται το πρώτο 9ήμερο του Οκτώβρη, προσφέροντας κινηματογραφική μαγεία σε χιλιάδες σινεφίλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από «διάλειμμα» δύο ετών, οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν στην καρδιά της Αθήνας από την επόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου προβάλλοντας αξιόλογες κινηματογραφικές ταινίες και μοναδικές εμπειρίες στο «γαλαξία» του σινεμά.

Σε ποιους κινηματογράφους θα πάτε

Φέτος το 28ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί στις σκοτεινές αίθουσες  των κινηματογράφων ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΔΑΝΑΟΣ 1 & 2, ΙΝΤΕΑΛ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΠΑΛΛΑΣ ενώ, για πρώτη φορά, θα γίνει μία μοναδική προβολή και στην αίθουσα VILLAGE CINEMAS – VMAX SPHERA στο THE MALL ATHENS, του Αμαρουσίου.

Πώς θα εξασφαλίσετε εισιτήρια

Οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από πέντε προβολές και άνω, εξασφαλίζοντας εγκαίρως «κάρτες» διαρκείας που ξεκινούν από 30 ευρώ (για πέντε προβολές), 50 ευρώ (για 10 προβολές) και φθάνουν ως τα 75 ευρώ για 20 προβολές ταινιών.

Οι κάτοχοι της κάρτας διαρκείας των 20 προβολών εξασφαλίζουν παράλληλα και μία ατομική πρόσκληση για την Τελετή Έναρξης του ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στο Θέατρο Παλλάς. Όλοι οι κάτοχοι καρτών 20 προβολών θα λάβουν τις αντίστοιχες ατομικές προσκλήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email ) που έχουν δώσει κατά την αγορά της κάρτας διαρκείας τους.

Εναλλακτικά, όσοι σινεφίλ το αφήνουν για την τελευταία στιγμή, μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τα γκισέ των κινηματογράφων μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται σε κάθε έναν. Τα ταμεία των «συμβεβλημένων» κινηματογράφων με τις «Νύχτες Πρεμιέρας» θα είναι ανοικτά μία ώρα πριν από κάθε προβολή ως την έναρξή της.

Η πώληση εισιτηρίων διαδικτυακά ολοκληρώνεται 15’ πριν την έναρξη της κάθε ταινίας. Τα τελευταία 15’ πριν ξεκινήσει η εκάστοτε ταινία, εισιτήρια διατίθενται μόνο από τον κινηματογράφο προβολής. 

Πώληση εισιτηρίων για όλες  τις αίθουσες προβολής του Φεστιβάλ γίνεται στο γραφείο Τύπου μόνο με τη χρέωση κάρτας (όχι μετρητά) που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ακαδημίας 42, στο κέντρο της Αθήνας.

Μία γεύση από τις προβολές ταινιών του φεστιβάλ

Κεντρική θέση στις Νύχτες Πρεμιέρας θα έχει το μεγάλο αφιέρωμα στον θρυλικό Ιταλό συνθέτη κινηματογράφου, Ένιο Μορικόνε. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «EΝΝΙΟ» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Τζουζέπε Τορνατόρε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Μάρκο Μορικόνε, γιου του συνθέτη, και του Τζιάνι Ρούσο, παραγωγού της ταινίας.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προηγηθεί συναυλία του «Stavros Lantsias Quartet» με εκτελέσεις μερικών από τα ωραιότερα μουσικά θέματα που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης.

 Η ταινίαΦωτιά της Αγάπης της Σάρα Ντόουζα και το βραβευμένο Όλες Οι Πνοές του Κόσμου του Σόνακ Σεν,Both Sides of the Blade» της Κλερ Ντενί έχει ένα εντυπωσιακό καστ (Ζιλιέτ Μπινός, Βενσάν Λιντόν, Μάτι Ντιοπ, Μπιλ Οζιέ) και βασίζεται στο μυθιστόρημα της Κριστίν Άνγκοτ «Un tournant de la vie», που θα κάνει πανελλήνια πρώτη προβολή στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Αναμένεται επίσης η προβολή των σημαντικών ταινιών Φωτιά της Αγάπης της Σάρα Ντόουζα και το βραβευμένο Όλες Οι Πνοές του Κόσμου του Σόνακ Σεν, το οποίο εξιστορεί το συναρπαστικό, πρωτότυπο πορτρέτο δύο αδερφών που αποκαθιστούν τη φυσική κατάσταση πουλιών που έχουν αναπνεύσει τον τοξικό αέρα του Νέου Δελχί.

Το φιλμ “Πιο Πολύ Από Ποτέ” της Εμιλί Ατέφ παρουσιάζει τον τελευταίο ρόλο του τραγικά χαμένου Γκασπάρ Ουλιέλ μέσα σε μια ιστορία σπαρακτική.Ο Ουιλιέλ παίζει τον σύζυγο μιας γυναίκας (στο ρόλο η Βίκι Κριπς που είναι πάντοτε σπουδαία) η οποία αργοπεθαίνει χωρίς η ιατρική να μπορεί να προσφέρει πολλές ελπίδες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η προβολή του ντοκιμαντέρ “Περί Της Δομής Του Ανθρωπίνου Σώματος” (De Humani Corporis Fabrica) που έχει γυριστεί σε διάφορα νοσοκομεία του Παρισιου και στα περίχωρα και που χάρη σε μια ειδικά σχεδιασμένη κάμερα, καταγράφεται υλικό από μέσα από το ανθρώπινο σώμα.

Το πλήρες πρόγραμμα προβολής ταινιών του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα και από την ιστοσελίδα τού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα