ΑΘΗΝΑ
14:31
|
26.04.2024
Η «HELLENiQ ENERGY» θα επεκταθεί σε όλο το φάσμα της αγοράς ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«HELLENiQ ENERGY» θα ονομάζονται στο εξής τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε τη μετονομασία των ΕΛΠΕ και την έναρξη μιας διαδικασίας εκσυγχρονισμού της εταιρείας.

Το πρώτο μέρος («HELLENiQ») της νέας ονομασίας παραπέμπει, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στην κληρονομιά της, ενώ το δεύτερο («ENERGY») υποδηλώνει τη μετεξέλιξη της σε έναν οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της αγοράς ενέργειας. Η κατάληξη «iQ» αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τους εμπνευστές του νέου ονόματος, τις «έξυπνες λύσεις» που θα παρέχει στο εξής η εταιρεία.

Η πρώην ΕΛΠΕ προτίθεται να επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές και στην «πράσινη» ενέργεια, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «HELLENiQ ENERGY», Ανδρέας Σιάμισης παρουσιάζοντας τη νέα εταιρική ταυτότητα ανέφερε πως «καθώς η αγορά ενέργειας αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς για να προωθήσουμε πιο καθαρές μορφές ενέργειας. Η «HELLENiQ ENERGY» επιδιώκει να συνεχίσει την πολύ καλή της πορεία και να αποτελεί εταιρεία πρότυπο στην Ελλάδα οδηγώντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας».

«Ταυτόχρονα όμως, είναι εξίσου σημαντικό να προσαρμόσει και τις παραδοσιακές της δραστηριότητες σε ένα νέο περιβάλλον και να συνεχίσει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ασφάλειας εφοδιασμού, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε», συμπλήρωσε.

Στην παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας των πρώην ΕΛΠΕ, παρευρέθηκε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

«Η αλλαγή ονόματος και εταιρικής εικόνας των ΕΛΠΕ σηματοδοτεί τη μετεξέλιξή του σε έναν ολοκληρωμένο Όμιλο παραγωγής και εμπορίας όλων των μορφών ενέργειας, με έμφαση στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του. Δίνει έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως είναι οι ΑΠΕ, εξετάζει και αναπτύσσει νέες σημαντικές πρωτοποριακές δραστηριότητες όπως είναι το υδρογόνο, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες, σημαντικές για την οικονομία δραστηριότητες σε πετρελαιοειδή, με στόχο να εντάσσει καύσιμα νέας γενιάς με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα. H στρατηγική μετασχηματισμού των ΕΛΠΕ είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το αύριο», δήλωσε ο Υπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα