ΑΘΗΝΑ
14:51
|
07.06.2026
Προηγήθηκε έρευνα από τη Γενική Εισαγγελέα για το εάν ο όμιλος Τραμπ παραποίησε τις αξίες των ακινήτων με αντάλλαγμα ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς κατέθεσε απόψε μήνυση κατά του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τριών εκ των παιδιών του (Ιβάνκα Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, Έρικ Τραμπ) με τις κατηγορίες της επιχειρηματικής απάτης σε επιχειρήσεις του ομίλου της οικογένειας σε Μανχάταν, Σικάγο και Ουάσιγκτον.

Η μήνυση αφορά επίσης και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου Τραμπ, Άλεν Βαϊσενμπεργκ και Τζέφρι Μακόνεϊ.

Η Τζέιμς, που είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοινώνοντας την απόφασή της για τη μήνυση σε βάρος του πρώην Προέδρου και μελών της οικογένειάς του τους κατηγόρησε ότι ψευδώς «φούσκωσαν» τα καθαρά έσοδα των επιχειρήσεών τους κατά δις. δολάρια προκειμένου να εξωραΐσουν την εικόνα του ομίλου Τραμπ και να ενισχύσουν την αξία των περιουσιακών στοιχείων τους ενώ παράλληλα υποτιμούσε την αξία μέρους της ακίνητης περιουσίας τους για να έχει προνομιακή φορολογική μεταχείριση.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του χαρακτηρίζοντας την έρευνα της Τζέιμς σαν «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone πάνω από τα Στενά του Ορμούζ

Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 360 ομήρους στην πολιτεία Μπόρνο

Επίθεση με πυροβόλο όπλο στο κεντρικό Ισραήλ – Ένας νεκρός, τουλάχιστον 5 τραυματίες

Ν. Κορέα: Η Χαν προτείνεται ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα