ΑΘΗΝΑ
09:25
|
06.05.2024
H BENS αποτελεί μη κυβερνητική οργάνωση, στη διοίκηση της οποίας συμμετέχει ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο πρώην διευθυντής της Cisco, Τζον Μόργκριτζ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 11μελή αντιπροσωπεία του αμερικανικού οργανισμού Business Executive for National Security – ΒΕΝS (Στελέχη Επιχειρήσεων για την Εθνική Ασφάλεια), η οποία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, συναντήθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

H BENS αποτελεί μη κυβερνητική οργάνωση, στη διοίκηση της οποίας συμμετέχει ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο πρώην διευθυντής της Cisco, Τζον Μόργκριτζ.

Οι συμμετέχοντες επισήμαναν τη σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ και της περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσής της, για την ασφάλεια των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή, η γεωπολιτική αξία της Αλεξανδρούπολης και η σημασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και υποδομών της, μέσω συνεχούς ροής επενδύσεων.

Ο υπουργός ανεφέρθηκε, επίσης, στις δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με αμερικανικές αμυντικές βιομηχανίες, λαμβάνοντας υπόψη συγκριτικό πλεονέκτημα, τεχνογνωσία και υποδομές που διαθέτει η χώρα μας.

Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία αποφυγής αποσταθεροποιητικών, παραβατικών και αναθεωρητικών συμπεριφορών, που αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο και την αρχή της καλής γειτονίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα