ΑΘΗΝΑ
00:04
|
02.05.2024
Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο Τούρκοι και πέντε Ρώσοι, συνετρίβη κοντά στην επαρχία Τσαρντάκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας. Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο συνετρίβη, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο επιβαινόντων. Πέντε ακόμα άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τη νομαρχία της επαρχίας Μούγλων, στην οποία υπάγεται το τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, η φωτιά ξέσπασε σε δάση γύρω από την περιοχή Γιαλαντσιμπογκάζ. Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν πυκνό καπνό να υψώνεται από βουνά που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Δεκαπέντε ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη έκαναν ρίψεις νερού, ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες και δεκάδες υδροφόρα οχήματα και κανόνια ρίψης νερού της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην επαρχία Τσαρντάκ, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά από την πυρκαγιά. Το ελικόπτερο μετέφερε δύο Τούρκους και πέντε Ρώσους, είπε.

Οι δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, οι περισσότερες από τις οποίες σημειώθηκαν επίσης κοντά στη Μαρμαρίδα, ήταν οι πιο έντονες που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία, ανέφερε εκείνη την περίοδο ένα παρατηρητήριο καταγραφής της ατμόσφαιρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα επίκεντρο ξεσπάσματος πυρκαγιών.

Η κυβέρνηση επικρίθηκε για την ανεπαρκή ανταπόκρισή της και την ετοιμότητά της να καταπολεμήσει μεγάλης κλίμακας δασικές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης σύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και βοριάδες στο Αιγαίο

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις ΗΠΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ερινεό Αχαΐας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα