ΑΘΗΝΑ
10:23
|
23.09.2024
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποχώρησαν εξαιτίας της άρνησης των βουλευτών της ΝΔ να δεχθούν την κλήση σημαντικών μαρτύρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποχώρησαν το απόγευμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης από την «εξεταστική» επιτροπή της βουλής για τις υποκλοπές, μετά την απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να απορρίψουν τα αιτήματα για κλήση σημαντικών μαρτύρων καταδικάζοντας την υπόθεση σε φιάσκο.

Το τελευταίο πρόσωπο που δεν δέχτηκε η κυβερνητική πλειοψηφία να καλέσει η Εξεταστική ως μάρτυρα είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ του Inside Story πως ήταν μέτοχος της Intellexa, που εμπορεύεται το λογισμικό Predator, από τον Μάιο του 2020, μέσω της εταιρείας Santinomo.Προηγήθηκε η κατάθεση του εκπροσώπου της εταιρείας Krikel Σταμάτη Τρίμπαλη που ισχυρίστηκε ότι δεν έχει «καμία σχέση» με το λογισμικό παρακολούθησης Predator, ούτε και με τον Γρηγόρη Δημητριάδη που ως πρότινος διατελούσε γενικός γραμματέας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Ο Τρίμπαλης φέρεται να είπε ότι είχε επικοινωνία με τον τότε υπουργό κ. Τόσκα για τη δουλειά του, όχι όμως με τον Γρ. Δημητριάδη. Είπε ακόμη, κατά κοινοβουλευτικές πηγές, ότι οι σχέσεις του δεν αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα, αλλά μόνο με επιχειρησιακό δυναμικό.

Οι αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ

Ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος εξήγησε την απόφαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση της εξεταστικής αναφέροντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη σημερινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κρίσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη».

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε ότι δεν συμμετείχαν στην «προαποφασισμένη ψηφοφορία τραγέλαφο» της ΝΔ για κλήση μαρτύρων, σημειώνοντας ότι κατά αυτόν τον τρόπο, «οι μάσκες έπεσαν».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος εξήγησε την αποχώρηση του ΚΚΕ από την συνεδρίαση λόγω της εμμονής της πλειοψηφίας  «να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη». Έκανε λόγο για «συνέχεια της προσπάθειας συγκάλυψης», ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να ενημερώνει τον  ελληνικό λαό για την υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καπανδρίτι-Καίγεται χαμηλή βλάστηση κοντά σε σχολεία (upd)

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά

Πρώτη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Hellenic Train την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα