ΑΘΗΝΑ
06:40
|
20.04.2024
Οι υπουργοί Εξωτερικών Κίνας και ΗΠΑ θα συναντηθούν και σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Γουάνγκ Γι, στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν «μια σειρά διμερών και παγκόσμιων θεμάτων», αναφέρει η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να διατηρήσουμε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας και να διαχειριστούμε υπεύθυνα τον ανταγωνισμό».

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συναντηθεί και σήμερα με τον Γουάνγκ Γι, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα σχετικά με τις νέες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Euractiv, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η επιστράτευση 300.000 εφέδρων από τη Ρωσία.

Δεδομένου ότι τα μέλη του Συμβουλίου θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών τους και όχι από μόνιμους αντιπροσώπους, θα είναι η πρώτη απευθείας συνάντηση μεταξύ του Μπλίνκεν, του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και του Ουκρανού ομολόγου τους, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος θα παραστεί στη συνάντηση καθώς η χώρα του αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, θα ενημερώσουν το 15μελές σώμα, το οποίο συνεδριάζει κατά τη διάρκεια της ετήσιας συγκέντρωσης των ηγετών του κόσμου για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μετά την ενημέρωση θα μιλήσουν τα 15 μέλη του συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν η Ουκρανία, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Λευκορωσία και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ. Υπενθυμίζεται ότι, καθώς η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου, διαθέτει δικαίωμα αρνησικυρίας μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Κίνα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα