ΑΘΗΝΑ
10:47
|
05.10.2022
Υπεύθυνος της κάρτας UZCARD του Ουζμπεκιστάν απέδωσε την εξέλιξη σε «διαδικασίες τεχνικής συντήρησης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κάρτα τραπεζικών συναλλαγών UZCARD του Ουζμπεκιστάν ανέστειλε σήμερα την επεξεργασία πληρωμών μέσω των ρωσικών τραπεζικών καρτών Mir που εκδίδονται από το ρωσικό «Εθνικό Σύστημα Πληρωμής Καρτών» (National Card Payment System, NSPK) της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας που έχει υποστεί τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

«Η κίνηση της UZCARD δικαιολογείται από την ανάγκη «να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες» ανέφερε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας, Σομπιριόν Μαχμούντοφ, αποφεύγοντας να αποδώσει την εξέλιξη στις αμερικανικές κυρώσεις.

«Οι διαδικασίες τεχνικής συντήρησης πραγματοποιούνται από την τράπεζα-συνεργάτη μας στο Ουζμπεκιστάν, η οποία διενεργεί τις πληρωμές, και μας ζήτησε να σταματήσουμε προσωρινά τις διαδικασίες πληρωμών λόγω των εργασιών συντήρησης» τόνισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Καρτών (NSPK) της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Κόμλεφ, αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της UZCARD.

Η Ρωσία προωθεί την κάρτα Mir ως μια εναλλακτική λύση στις κάρτες Visa και Mastercard, οι οποίες έκλεισαν τα δίκτυά τους στην Ρωσία αφότου η Μόσχα έστειλε τα στρατεύματα της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Οι ΗΠΑ μόλις την περασμένη εβδομάδα επέβαλαν κυρώσεις κατά του Κόμλεφ της NSPK, λέγοντας ότι επιδιώκουν να καταστήσουν τη ρωσική κυβέρνηση υπεύθυνη για την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και τον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

Με αφορμή τις αμερικανικές κυρώσεις, οι τουρκικές τράπεζες Denizbank και Isbank ανέστειλαν την χρήση των ρωσικών καρτών Mir.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

«Τα βρήκαν» στην Ε.Ε. για το 8ο πακέτο κυρώσεων

Εξοικονόμηση ενέργειας: Στο τραπέζι η μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα

Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο Ομάν

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα