ΑΘΗΝΑ
22:42
|
25.04.2024
Ο Σταγιέχ ζήτησε από τον Μεξικανό Υπ.Εξ. αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα πριν το 1967 σύνορά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Μεξικανό Υπουργό Εξωτερικών, Μαρσέλο Καζαουμπόν στα περιθώρια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε ο Πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής, Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Ο Σταγιέχ υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης από όσο το δυνατόν περισσότερα κράτη, ώστε να διασφαλιστεί η επίτευξη μιας λύσης δύο κρατών.

Σύμφωνα με τον Σταγιέχ, η μεξικανική κυβέρνηση πρέπει να μεταφράσει σε πράξεις την υποστήριξή της στη λύση δύο κρατών, με το να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα πριν το 1967 σύνορά του, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και να υποστηρίξει το αίτημα της Παλαιστίνης να αποκτήσει πλήρη ιδιότητα μέλους του ΟΗΕ.

Ο Σταγιέχ επισήμανε ότι οι κατοχικές πολιτικές του Ισραήλ μέσω εποικισμών, αρπαγής εδαφών και συνεχών επιδρομών, παράλληλα με τον δεκαπενταετή αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, υποσκάπτουν τη λύση των δύο κρατών και επιβαρύνουν την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Παλαιστίνης.

Τόνισε ακόμα, πως το μη προχώρημα μιας λύσης δύο κρατών, σημαίνει τη διολίσθηση προς μία λύση ενός μόνο κράτους, το οποίο θα είναι εκ των πραγμάτων ένα κράτος απαρτχάιντ.

Ο Πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής χαιρέτισε τη φιλική στάση του Μεξικού και την υποστήριξη του προς την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή στους διεθνείς οργανισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα