ΑΘΗΝΑ
15:43
|
29.09.2022
«Ιδού η αλήθεια: είναι ένα καθεστώς απαρτχάιντ» τόνισε ο Αμπάς, αναφερόμενος στις κατοχικές αρχές καλώντας παρόλα αυτά το Ισραήλ στο τραπέζι του διαλόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «θετική εξέλιξη» σχολίασε απόψε στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς την χτεσινή αναφορά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιαίρ Λαπίντ στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη στη βάση των δύο κρατών.

Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος επισήμανε στη συνέχεια την κλιμάκωση της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών στον λαό του κατηγορώντας αφενός τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» πως κάνει τα στραβά μάτια στα συνεχιζόμενα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων και αφετέρου πως απέτυχε να προστατεύσει τον λαό που ζει εδώ και δεκαετές υπό κατοχή.

«Όταν ακούμε κάτι θετικό, το παραδεχόμαστε» είπε ο Αμπάς σημειώνοντας πως «το πραγματικό τεστ της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας αυτής της στάσης είναι να επιστρέψει αμέσως η ισραηλινή κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δρα «ατιμώρητα» στα κατεχόμενα εδάφη. «Αυτό αποδεικνύει ότι το Ισραήλ δεν πιστεύει στην ιερήνη. Θέλει να επιβάλει το στάτους κβο δια της βίας. Δεν έχουμε επομένως κάποιον ισραηλινό εταίρο με τον οποίο να μιλήσουμε», είπε, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ έχει οργανώσει μια «εκστρατεία εποικισμού» των παλαιστινιακών εδαφών και έχει δώσει «το ελεύθερο» στον στρατό του να σκοτώνει ή να κάνει χρήση υπερβολικής βίας εναντίον των Παλαιστινίων.

«Ιδού η αλήθεια: είναι ένα καθεστώς απαρτχάιντ», πρόσθεσε, απαιτώντας να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις «σφαγές» και κατηγορώντας τη διεθνή κοινότητα ότι «προστατεύει» το εβραϊκό κράτος.

Επανέλαβε επίσης για άλλη μία φορά ότι ζητά να οδηγηθεί το Ισραήλ ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Σε περιοχή ελέγχου των ΗΠΑ οι ρωγμές στους Nord Stream

«Όπλο πολέμου» η ελευθερία του λόγου για τη Τζασίντα Άρντερν

Ανάπτυξη των διμερών σχέσεων επιθυμούν Κίνα και Ιαπωνία

Κλείνει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες η Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα