ΑΘΗΝΑ
14:54
|
03.07.2024
Οι πρώτες τέσσερις συλλήψεις αυτής της «φύσης» στην ιστορία του μικρού νησιωτικού κράτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων για προετοιμασία «τρομοκρατικής ενέργειας» ανακοίνωσε η αστυνομία της Ισλανδίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης ευρείας κλίμακας. «Οι χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις (…) έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Καρλ Στάινερ Βάλσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Ισλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις αυτής της «φύσης» στην ιστορία του μικρού νησιωτικού κράτους.

Σύμφωνα με την ισλανδική αστυνομία κατασχέθηκαν αρκετά ημιαυτόματα όπλα σε εννέα χωριστές τοποθεσίες, όπως και «χιλιάδες» σφαίρες. Μάλιστα κάποια από τα κατασχεθέντα ημιαυτόματα είχαν μέρη τυπωμένα με τρισδιάστατους εκτυπωτές.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι Ισλανδοί, ηλικίας κοντά στα 20. Οι συλλήψεις έγιναν σε προάστιο της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ και στην πόλη Μόσφελσμπερ στα νοτιοδυτικά. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 50 αστυνομικοί, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων κρίθηκαν ήδη προφυλακιστέοι.

Τα κίνητρά τους είναι προς το παρόν άγνωστα. Στόχοι ήταν «διάφοροι θεσμοί» και «πολίτες του κράτους», σύμφωνα με τον κ. Βάλσον. Ανάμεσα στους στόχους θεωρείται πως ήταν το Κοινοβούλιο και πιθανόν η ίδια η αστυνομία.

Οι αρχές σημείωσαν πως προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα στους συλληφθέντες με εξτρεμιστικές οργανώσεις και συμπλήρωσαν πως βρίσκονται σε επαφή με υπηρεσίες ασφαλείας στο εξωτερικό.

Η Ισλανδία των 375.000 κατοίκων κατατάσσεται πρώτη στον παγκόσμιο δείκτη ειρήνης αφότου συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο το 2008. Χαρακτηρίζεται «η πιο ειρηνική χώρα του κόσμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δασική πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά-Ήχησε το 112

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Το χαλάζι… πλήγωσε την Έδεσσα-Ζημιές σε περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Γιος γνωστού τραγουδιστή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα