ΑΘΗΝΑ
23:45
|
18.04.2024
Τουλάχιστον 100 ηγέτες του Λαϊκού Μετώπου της Ινδίας (PFI) και εξέχουσες ισλαμικές προσωπικότητες συνελλήφθησαν στην Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (Ινδικές Πληροφορίες) και η Διεύθυνση Επιβολής (με εξειδίκευση στα οικονομικά εγκλήματα) συνέλαβαν την Πέμπτη τουλάχιστον 100 ηγέτες του Λαϊκού Μετώπου της Ινδίας (PFI) και εξέχουσες ισλαμικές προσωπικότητες, αναφέρει το Middle East Monitor. Οι συλλήψεις ήταν μέρος μιας εκστρατείας επιδρομών από τις ινδικές μυστικές υπηρεσίες και άλλες κρατικές υπηρεσίες σε γραφεία και σπίτια μουσουλμάνων ηγετών σε διάφορα επίπεδα σε 11 πολιτείες.

Σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων, οι αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ινδίας περιέγραψαν τις επιδρομές και τις συλλήψεις ως: «Η μεγαλύτερη επιχείρηση έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ινδία μέχρι σήμερα».

Ο πρόεδρος του PFI OMA Αμπντουλ Σαλάμ, ο αντιπρόεδρος EM Αμπντουλ Ραχμάν, ο εθνικός γραμματέας Νασρουντίν Αλ Μαράμ και ο επικεφαλής της μονάδας της Κεράλα Μουχάμεντ Μπασίρ συνελήφθησαν από την Κεράλα.

Οι ινδικές αρχές συνέλαβαν επίσης εξέχουσες ισλαμικές προσωπικότητες από την Κεράλα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου του PFI και ιδρυτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Ινδίας (SDI), Εραπούνγκαλ Αμπουμπάκερ, και του βετεράνου δημοσιογράφου και γενικού γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (NCHRO). ), Π Κόγια.

Αρκετοί συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επιδρομών από τις ινδικές αρχές οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου Patiala House το βράδυ της Πέμπτης, ενώ πέντε μέλη του PFI συνελήφθησαν πριν από μια ακροαματική διαδικασία στη Βομβάη.

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών συνέλαβε επίσης τον αρχηγό του PFI στο Δελχί, Παρβέζ Αχμέντ και τον αδερφό του από την Όκλα στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Περίπου 1.500 μέλη του προσωπικού της ινδικής αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών, της Διεύθυνσης Επιβολής και της Κεντρικής Ένοπλες Αστυνομίας συμμετείχαν στις επιδρομές, οι οποίες ξεκίνησαν στη 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης και λέγεται ότι ολοκληρώθηκαν στις 5 το πρωί, σύμφωνα με το πρακτορείο Asian News International.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα