ΑΘΗΝΑ
01:21
|
20.04.2024
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι πρόθυμη να κατασκευάσει «τα πρώτα» σε αμερικανικό έδαφος ώστε να τα παράσχει στην Καμπέρα έως το 2035.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να επιταχύνει την απόκτηση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από την Αυστραλία κατασκευάζοντας «τα πρώτα» σε αμερικανικό έδαφος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η ενδεχόμενη συμφωνία για το θέμα, για την οποία η τελική απόφαση αναμένεται τον Μάιο, επιδιώκει να παράσχει στην Καμπέρα έναν αριθμό πυρηνικών υποβρυχίων έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη παραγωγή των σκαφών στην ίδια την Αυστραλία, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενους δυτικούς αξιωματούχους.

Η κίνηση εξετάζεται από ανώτερους αξιωματούχους από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αν η συμφωνία εγκριθεί, οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνουν τις δυνατότητες παραγωγής υποβρυχίων σε αμερικανικό έδαφος, αν και η Αυστραλία υποτίθεται ότι αναμένεται να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα