ΑΘΗΝΑ
04:00
|
08.12.2023
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι πρόθυμη να κατασκευάσει «τα πρώτα» σε αμερικανικό έδαφος ώστε να τα παράσχει στην Καμπέρα έως το 2035.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να επιταχύνει την απόκτηση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από την Αυστραλία κατασκευάζοντας «τα πρώτα» σε αμερικανικό έδαφος, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η ενδεχόμενη συμφωνία για το θέμα, για την οποία η τελική απόφαση αναμένεται τον Μάιο, επιδιώκει να παράσχει στην Καμπέρα έναν αριθμό πυρηνικών υποβρυχίων έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη μακροπρόθεσμη παραγωγή των σκαφών στην ίδια την Αυστραλία, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενους δυτικούς αξιωματούχους.

Η κίνηση εξετάζεται από ανώτερους αξιωματούχους από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αν η συμφωνία εγκριθεί, οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνουν τις δυνατότητες παραγωγής υποβρυχίων σε αμερικανικό έδαφος, αν και η Αυστραλία υποτίθεται ότι αναμένεται να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί απεργούν σήμερα εκατοντάδες δημοσιογράφοι της Washington Post

Πώς επηρεάζουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ

Συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για ανταλλαγές αιχμαλώτων

Ιερουσαλήμ: Ακροδεξιοί και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα