ΑΘΗΝΑ
05:02
|
07.12.2023
Η επιστολή διαβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τορτόσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έστειλε «ανοιχτή επιστολή προς την ανθρωπότητα» στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προωθώντας μια λύση μέσω διαλόγου για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η επιστολή, που διαβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Κάρλος Ραφαέλ Φαρία Τορτόσα αναφέρει ότι «ως μία από τις κορυφαίες δυνάμεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, η Βενεζουέλα μπορεί και θέλει να είναι χρήσιμη, ως μέλος του OPEC, σε αυτή την ενεργειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνεχίζεται εδώ και μια δεκαετία και που επηρεάζει βαθιά το σύστημα τιμών και εφοδιασμού και επηρεάζει τις φτωχότερες χώρες καθώς και τις πλουσιότερες».

Επιπλέον, η επιστολή σημειώνει ότι ο λαός της Βενεζουέλας, όπως όλοι οι λαοί, προσβλέπει στην ειρήνη σε έναν πολυπολικό και πολυκεντρικό κόσμο, χωρίς υπεροχή ή μισαλλοδοξία. Ως εκ τούτου, τάσσεται υπέρ μιας λύσης μέσω διαλόγου και κατανόησης της ένοπλης σύγκρουσης που αναπτύσσεται μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και προσφέρεται ως μεσολαβητής, προσυπογράφοντας την ειρηνευτική πρόταση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Ο Τορτόσα ανέφερε πως ο Βορράς «πρέπει να αναγνωρίσει ότι το μονοπολικό, αποικιοκρατικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα προβλήματα και τις ανάγκες που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει» και πρέπει να δεχτεί νέες Δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Ιράν και η Τουρκία.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Βενεζουέλα αποκηρύσσει όλους τους μηχανισμούς εξαναγκασμού που εφαρμόζονται και έχουν εφαρμοστεί εναντίον της και εναντίον χωρών όπως η Κούβα, η Νικαράγουα, η Ρωσία και το Ιράν, για να κάμψουν τη βούληση του λαού τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφόνησαν και άλλο έφηβο οι Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη

Ανοιξαν οι σταθμοί του Μετρό σε Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο

G7: Με το ένα χέρι ευλογεί και με το άλλο δικαιολογεί τη σφαγή στη Γάζα

Ζώνη θανάτου η Γάζα, στο έλεος των εποίκων η Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα