ΑΘΗΝΑ
10:36
|
03.07.2024
Το Forensic Architecture και η οργάνωση Al-Haq μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι ο ελεύθερος σκοπευτής στόχευσε σκόπιμα τη Σιρίν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ δολοφόνησε τη δημοσιογράφο του Al Jazeera, Σιρίν Άμπου Άκλεχ, στις 11 Μαΐου, ενώ κάλυπτε την εισβολή του στρατού κατοχής στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν. Η 51χρονη φορούσε ένα σακάκι που έγραφε ξεκάθαρα τη λέξη «Press» και φορούσε κράνος, αλλά και πάλι πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή.

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, το Ισραήλ αρνείται εδώ και καιρό ότι τη στόχευσε και είπε, αν και ήταν «πολύ πιθανό» να σκοτώθηκε από έναν από τους στρατιώτες του, «δεν υπάρχει καμία υποψία ότι διαπράχθηκε ποινικό αδίκημα».

Το Forensic Architecture έχει καταστροφικές αναπαραστάσεις βίντεο που αποδεικνύουν το αντίθετο. Μέσω ψηφιακής μοντελοποίησης, το Forensic Architecture και η οργάνωση Al-Haq μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι ο ελεύθερος σκοπευτής όχι μόνο μπορούσε να δει τη Σιρίν και τους συναδέλφους της, αλλά στόχευσε τους ώμους τους και πάνω – μια σκόπιμη απόπειρα δολοφονίας, λένε οι ομάδες.

Δείτε το βίντεο στην ιστοσελίδα του Middle East Monitor:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Ψώρα, ψείρες, ανεμοβλογιά: Δερματικές ασθένειες εξαπλώνονται στα παιδιά της Γάζας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 13χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου (upd)

Ινδία: 121 οι νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική τελετή (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα