ΑΘΗΝΑ
19:30
|
26.04.2024
Ένα σκίτσο του Ολλανδού Maarten Wolterink για τους «κακούς» πιθανούς νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ημέρα εκλογών σήμερα 25 Σεπτεμβρίου στην Ιταλία, μια κομβική εκλογική αναμέτρηση για την πορεία όχι μόνο της χώρας, αλλά και για την ευρύτερη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις οκτώ ώρα Ελλάδος και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδισμα στη λεγόμενη «κεντροδεξιά» συμμαχία των Σαλβίνι-Μελόνι-Μπερλουσκόνι και δεν αποκλείεται για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ιταλία να αποκτήσει πρωθυπουργό από τους κόλπους της άκρας Δεξιάς.

Οι «Αδελφοί της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι προηγούνται και αν η ακροδεξιά ηγέτιδα κερδίσει, θα προσπαθήσει να σχηματίσει μια δεξιά κυβέρνηση. Η νικητήρια συμμαχία θα χρειαστεί πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, στην Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, και οι Ιταλοί ψηφίζουν και για τα δύο.

Η Ιταλία οδηγήθηκε πρόωρα στις κάλπες μετά την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι. Ο Ολλανδός σκιτσογράφος Maarten Wolterink βλέπει την τριάδα των Σαλβίνι-Μελόνι-Μπερλουσκόνι σαν τους κακούς … σωτήρες της Γκόθαμ Σίτι.

Ο Σαλβίνι είναι ο Πιγκουίνος, ο Μπερλουσκόνι ο Τζόκερ και η πιθανή πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζ Μελόνι είναι η Κατγούμαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα