ΑΘΗΝΑ
04:25
|
27.04.2024
«Δεν ξέρω τι συνέβη στο Ισραήλ. Είμαι ειλικρινά, ειλικρινά, είμαι σοκαρισμένος, διότι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούσαν να μας παρέχουν αεροπορική άμυνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την αποτυχία του Ισραήλ να παρέχει στο Κίεβο αντιπυραυλικά συστήματα.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στο Ισραήλ. Είμαι ειλικρινά, ειλικρινά, είμαι σοκαρισμένος, διότι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούσαν να μας παρέχουν αεροπορική άμυνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιοποίησε το γραφείο του χθες. «Το Ισραήλ δεν μας έδωσε τίποτα. Τίποτα, μηδέν».

Το Ισραήλ, το οποίο έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, είναι επιφυλακτικό όσον αφορά την ένταση των σχέσεων με τη Μόσχα, έναν ισχυρό μεσολαβητή στη γειτονική Συρία όπου οι ισραηλινές δυνάμεις επιτίθενται συχνά σε φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

«Καταλαβαίνω, αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση, όσον αφορά την κατάσταση με τη Συρία και τη Ρωσία», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι δεν κατηγορεί κανέναν. «Αναφέρω τα γεγονότα. Οι συνομιλίες μου με την ισραηλινή ηγεσία δεν έχουν βοηθήσει καθόλου την Ουκρανία».

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι την 1η Σεπτεμβρίου ότι εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και τους τραυματίες στον πόλεμο», ενώ έχει ζητήσει «μια διπλωματική λύση για τον τερματισμό των συγκρούσεων» στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα