ΑΘΗΝΑ
06:48
|
25.04.2024
Με drone και κινητές μονάδες πυροβολικού Ιρανοί Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης βομβάρδισαν θέσεις Κούρδων του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χερσαίες δυνάμεις των Ιρανών «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» συνέχισαν σήμερα για τρίτη μέρα τον βομβαρδισμό θέσεων Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ με τη χρήση κινητών μονάδων πυροβολικού και μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drone).

Σε ανακοίνωση των ιρανικών αρχών που επικαλείται το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο Tasnim αναφέρεται πως οι πρώτες επιχειρήσεις των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασής ξεκίνησαν το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, μετά τις «κινήσεις τρομοκρατών να πυροδοτήσουν ταραχές κατά μήκος των δυτικών συνόρων του Ιράν». «Αυτοί οι τρομοκράτες που έχουν βάσεις στην περιοχή του βορείου Ιράκ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά από βαριές απώλειες».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις των Ιρανών «φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» θα συνεχιστούν μέχρις ότου «δεχθούν τις ευθύνες τους υπό τους διεθνείς κανονισμούς και τα νομικά τους καθήκοντα». Συνέστησαν επίσης στον πληθυσμό αμάχων της περιοχής στο βόρειο Ιράκ να αποφύγουν τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν βάσεις του ΡΚΚ.

Αεροπορικές επιδρομές κατά διαστήματα πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό και δυνάμεις τις τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με παρόμοια αφορμή την «τρομοκρατική δράση» των Κούρδων του ΡΚΚ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα