ΑΘΗΝΑ
13:37
|
20.04.2024
Κάλεσαν τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία για να απαντήσει στις αιτιάσεις για τα... «στρατιωτικοποιημένα ελληνικά νησιά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία Χριστόδουλο Λάζαρη κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του ζητήθηκε αφενός «να απαντήσει» στις αιτιάσεις για τα «στρατιωτικοποιημένα ελληνικά νησιά» και αφετέρου να τεθεί από την Ελλά «τέλος στις παραβιάσεις τής στα νησιά».

Του ζητήθηκε επίσης να τερματίσει η Ελλάδα… «τις παραβιάσεις στα νησιά» και να αποκαταστήσει το «μη στρατιωτικό καθεστώς».

Επιπλέον, επιδόθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα νότα διαμαρτυρίας με την οποία απαιτεί από την Ουάσιγκτον «να σεβαστεί το καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου» και να πάρει προφυλάξεις «κατά της χρήσης όπλων» για παραβίαση του καθεστώτος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ απροκάλυπτα παρατίθεται και η πληροφορία για τη διενέργεια κατασκοπευτικών πτήσεων από τουρκικά drone πάνω από τη Λέσβο και τη Σάμο μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου για να υποστηριχτεί η  «κατηγορία» της Άγκυρας περί στρατιωτικού εξοπλισμού των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις χαρακτηρίζοντάς τες «παντελώς αβάσιμες» και επειδή δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα