ΑΘΗΝΑ
15:36
|
26.04.2024
Η συμμαχία ΗΠΑ-Νότιας Κορέας είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας και της ευημερίας στον Ινδο-Ειρηνικό», φέρεται να δήλωσε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάριςθα επισκεφθεί την Κοινή Περιοχή Ασφαλείας (JSA) στα σύνορα της Νότιας Κορέας με τη Βόρεια Κορέα αργότερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Χαν Ντακ-σου, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Χάρις να επισκεφθεί νωρίτερα σήμερα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Τόκιο, η Χάρις δήλωσε ότι η συμμαχία των δύο χωρών είναι «ο ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας και της ευημερίας στον Ινδο-Ειρηνικό».

Η Χάρις πρόκειται να επισκεφθεί την JSA περίπου δύο μήνες αφότου η Βόρεια Κορέα καταδίκασε την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς την Πελόζι ως τον «χειρότερο καταστροφέα της διεθνούς ειρήνης».

Η Πελόζι, η οποία ταξίδεψε στην Ταϊβάν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, έγινε η πιο υψηλόβαθμη αμερικανίδα αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Κοινή Περιοχή Ασφαλείας (JSA) μεταξύ των δύο Κορεών από τότε που ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε εκεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το 2019.

Το πυρηνοκίνητο πλοίο του πολεμικού ναυτικού USS Ronald Reagan, το καταδρομικό USS Chancellorsville και το αντιτορπιλικό USS Barry συμμετείχαν χθες σε στρατιωτικές ασκήσεις με τις ναυτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Οι ασκήσεις έρχονται μία ημέρα αφότου η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Οι κοινές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών και έχουν ως στόχο να δείξουν την «ισχυρή αποφασιστικότητα των συμμάχων να απαντήσουν στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και να προωθήσουν την ικανότητά τους να διεξάγουν κοινές ναυτικές επιχειρήσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυτικού της Νότιας Κορέας.

Εκτός από τα προαναφερθέντα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, το πολεμικό ναυτικό της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι περισσότερα από 20 πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας κινητοποιήθηκαν για τις ασκήσεις, μαζί με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που θα λάβουν επίσης μέρος στην εκπαίδευση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρώην πλοίαρχος και αναλυτής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Καρλ Σούστερ αποκάλυψε ότι το πιο προηγμένο πολεμικό πλοίο επιφανείας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, το USS Zumwalt, διεξάγει μια αποστολή στον δυτικό Ειρηνικό που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη μελλοντική στάθμευση αμερικανικών υπερηχητικών πυραύλων στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα