ΑΘΗΝΑ
11:55
|
03.07.2024
Είχε καταδικαστεί στη Γαλλία για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών από τον Λίβανο, που κακοποιούσε μεταξύ 1991-1998.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H  Σύνοδος Πατριαρχών και Καθολικών Επισκόπων Λιβάνου (APECL) καθαίρεσε σήμερα τον καταδικασθέντα για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος εκατοντάδων παιδιών και εφήβων Μαρωνίτη ιερέα, Μανσούρ Λαμπακί.

 Η ανακοίνωση αυτή συνιστά την πρώτη αναγνώριση των ειδεχθών εγκλημάτων του Λαμπακί από τον λιβανέζικο κλήρο, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Legal Agenda, που χαιρέτισε την απόφαση του Βατικανού και ζήτησε «να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας του κλήρου».

Το Βατικανό απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει την υπόθεση.

Ο ιερέας καταδικάστηκε ερήμην, τον Νοέμβριο του 2021, σε κάθειρξη 15 ετών από το Κακουργιοδικείο του Καλβαντός α Καέν, στη δυτική Γαλλία για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος πολλών δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών από τον Λίβανο, τα οποία κακοποιούσε συστηματικά μεταξύ 1991-1998 στις εγκαταστάσεις του (υποτίθεται φιλανθρωπικού) ιδρύματος «Παναγία-Παιδιά του Λιβάνου» στο Ντουβρ-λα-Ντελιβράντ.

Στο ίδρυμα αυτό φιλοξενούνταν ορφανά από τον Λίβανο. Ο Λαμπακί κρίθηκε ένοχος για βιασμούς πολλών νεαρών κοριτσιών.

Ο 82χρονος σήμερα Λαμπακί διέφυγε στον Λίβανο. Σε βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το 2016, όμως ο Λίβανος δεν εκδίδει τους πολίτες του σε άλλες χώρες. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάσωση νεαρής αρκούδας από δεξαμενή νερού στο όρος Μιτσικέλι (video) 

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Ψώρα, ψείρες, ανεμοβλογιά: Δερματικές ασθένειες εξαπλώνονται στα παιδιά της Γάζας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 13χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα