ΑΘΗΝΑ
15:48
|
23.04.2024
Τον κατήφορο της βρετανικής λίρας ακολουθεί και το κινεζικό νόμισμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ιστορικό χαμηλό, έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στις υπεράκτιες συναλλαγές, υποχώρησε σήμερα το κινεζικό νόμισμα, ακολουθώντας μια σειρά από νομίσματα άλλων χωρών των οποίων οι ισοτιμίες κινούνται αρνητικά.

Το υπεράκτιο γιουάν, το οποίο διαπραγματεύεται εκτός ηπειρωτικής Κίνας, υποχώρησε στα 7,2386 έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που το Πεκίνο χαλάρωσε τους κανόνες για τη διαπραγμάτευση του νομίσματος στο Χονγκ Κονγκ το 2010.

Το χερσαίο γιουάν, το οποίο κυκλοφορεί στην ηπειρωτική Κίνα και ελέγχεται πιο αυστηρά από το υπεράκτιο ομόλογό του, υποχώρησε στα 7,2302 ανά δολάριο, καταγράφοντας επίσης αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Η πτώση του γουάν, παρατηρείται παρά το γεγονός ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα κινήσεις για να ανακόψει την πτώση της ισοτιμίας.

Οι διεθνείς επενδυτές σπεύδουν να αγοράσουν δολάριο, θεωρώντας το παραδοσιακά ασφαλές καταφύγιο, καθώς οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πυροδότησε την απαισιοδοξία για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, ανεβάζοντας το νόμισμα σε υψηλά πολλών δεκαετιών έναντι άλλων βασικών νομισμάτων.

Τη Δευτέρα, η βρετανική λίρα βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου , καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για τα οικονομικά σχέδια του Λονδίνου, τα οποία περιλαμβάνουν τεράστιες φορολογικές περικοπές που χρηματοδοτούνται από μεγάλες αυξήσεις του κρατικού δανεισμού.

Η οικονομία της Κίνας έχει πληγεί τους τελευταίους μήνες από τα lockdown COVID-19, τις ξηρασίες και την ύφεση στην υπερχρεωμένη αγορά ακινήτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο απέφυγε ελάχιστα τη συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) να αυξάνεται μόλις κατά 0,4% σε ετήσια βάση κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Αντιπρόεδρος Ελλήνων Κτηνοτρόφων: Έως και 4 ευρώ πιο ακριβό το αρνί φέτος

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα