ΑΘΗΝΑ
14:40
|
25.04.2024
«Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα» έναντι της Ελλάδας αναφέρει η ανακοίνωση που εξεδόθη στο τέλος της συνεδρίασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες συνεδρίαση το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Χουριέτ, συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας» ενώ κλήθηκαν να επανέλθουν» στην «κοινή λογική» ορισμένοι «κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά που έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς».

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως «συζητήθηκαν διεξοδικά οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας η οποία δεν εγκατέλειψε τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».

Σε επόμενο σημείο η Χουριέτ επισημαίνει πως τονίστηκε ότι «δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας» αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Παράλληλα ασκούνται πιέσεις στις ΗΠΑ να άρουν την πρόσφατη άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου καθώς η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλούμε τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την απόφαση για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, καθώς είναι αντίθετη στο πνεύμα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα