ΑΘΗΝΑ
11:41
|
02.12.2022
Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε πως η αυτόκλητη Λ.Δ. του Ντονιέτσκ (DPR) ελέγχει μόνο ένα μέρος της ευρύτερης εδαφικής περιοχής την οποία διεκδικεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέχρι την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονιέτσκ θα συνεχιστεί η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πεσκόφ ανακοίνωσε πως η αυτόκλητη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR) ελέγχει μόνο ένα μέρος της ευρύτερης εδαφικής περιοχής την οποία διεκδικεί. «Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο, ως ελάχιστο, να απελευθερωθεί ολόκληρη η εδαφική περιοχή της DPR» είπε.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία απαραίτητη προκειμένου να προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες λένε πως πρόκειται για πρόσχημα για αρπαγή εδάφους. Αν και η Ρωσία ελέγχει ήδη σχεδόν όλη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, κατέχει μόνο το 60% της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Οι υποστηριζόμενες από τη Μόσχα οντότητες στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, μαζί με άλλες δύο κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές στη νότια Ουκρανία, επιδιώκουν να γίνουν μέρος της Ρωσίας μετά την ολοκλήρωση χθες ψευδοδημοψηφισμάτων, όπως τα αποκαλούν το Κίεβο και οι δυτικές κυβερνήσεις, για την ένωση με τη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Περουβιανό Κογκρέσο υποστηρίζει την έναρξη παραπομπής του Καστίγιο

Οικονόμου: Πιθανόν την άνοιξη να έχουμε εκλογές

Το Κίεβο επιδιώκει την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο της Ιταλικής πρεσβείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα