ΑΘΗΝΑ
22:45
|
25.04.2024
Ελέω ενεργειακής κρίσης, θα διατηρηθούν σε λειτουργία δύο από τους εναπομείναντες τρεις πυρηνικούς σταθμούς, μέχρι τον Απρίλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση να διατηρήσει σε λειτουργία δύο από τους τρεις εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς της χώρας – τον Isar 2 στη Βαυαρία και τον Neckarwestheim βόρεια της Στουτγάρδης – μέχρι τα μέσα Απριλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει την πιθανή έλλειψη ενέργειας κατά τους χειμερινούς μήνες, ανακοίνωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι η απόφασή του βασίστηκε στις εκτιμήσεις της Γαλλίας, η οποία υποχρεώνεται να βγάλει εκτός δικτύου πολλούς από τους δικούς της πυρηνικούς σταθμούς λόγω τεχνικών προβλημάτων. Έτσι, οι ποσότητες ηλεκτρισμού που υπολόγιζε να εισαγάγει η Γερμανία από τη Γαλλία τους επόμενους μήνες δεν θα είναι διαθέσιμες.

Το μακρόπνοο σχέδιό για εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, στην οποία αντιτάσσονταν εδώ και πολύ καιρό οι Πράσινοι, το κόμμα του Χάμπεκ, σκοντάφτει στην ενεργειακή κρίση με κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν όχι μόνο να παραμείνουν όσοι σταθμοί λειτουργούν, αλλά ακόμα και να ανοίξουν  ξανά τα ήδη κλειστά ή και να κατασκευαστούν νέοι αντιδραστήρες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αξιωματούχοι είχαν πει ότι η Γερμανία θα εμείνει στο σχέδιό της για το κλείσιμο των υπόλοιπων πυρηνικών σταθμών φέτος, αλλά θα διατηρήσει την επιλογή να ενεργοποιήσει εκ νέου δύο από αυτούς ως «απόθεμα» σε περίπτωση έλλειψης ενέργειας.

Ο προσανατολισμός προς το κλείσιμο του τρίτου εναπομείναντος πυρηνικού σταθμού, του Emsland στο βόρειο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, στο τέλος του έτους, παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως είχε προγραμματιστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα