ΑΘΗΝΑ
14:15
|
09.12.2022
Η ευρωμεσογειακή σύνοδος κορυφής εννιά χωρών της ΕΕ στο Αλικάντε αναβάλλεται επειδή ο Ισπανός πρωθυπουργός είναι θετικός στα τεστ κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναβολή της ευρωμεσογειακής διάσκεψης στο Αλικάντε που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή, ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα η ισπανική κυβέρνηση επειδή ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντεθ εξακολουθεί να εμφανίζεται θετικός σε εξετάσεις για κορονοϊό covid-19.

Τα θέματα στην ατζέντα της συνόδου εννιά ηγετών χωρών του ευρωπαϊκού νότου, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, αφορούσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση, όπως επίσης και τις τουρκικές απειλές και αναθεωρητικές προσπάθειες της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα καθοριστεί νέα ημερομηνία της ευρωμεσογειακής συνόδου κορυφής στο Αλικάντε που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της οικοδέσποινας Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Κροατίας, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ  και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε., Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η τελευταία σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ΕΕ της νότιας Ευρώπης είχε φιλοξενηθεί το 2021 στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίρει το lockdown το εργοστάσιο της Iphone στην Κίνα

Αλήθεια, για τα παιδιά, θα μιλήσουμε ποτέ;

Πεσκόφ: Η ανταλλαγή κρατουμένων δεν σημαίνει εξομάλυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

Πούτιν: Η Δύση μετέτρεψε την Ουκρανία σε αποικία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα