ΑΘΗΝΑ
15:35
|
09.12.2022
Η προσάρτηση «θα παρατείνει τις δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες...» είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Επικίνδυνη κλιμάκωση» χαρακτήρισε απόψε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, την προγραμματισμένη για αύριο, 30 Σεπτεμβρίου, προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Τα λεγόμενα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν σε περιοχές υπό ρωσική κατοχή. Δεν μπορούν να θεωρηθούν γνήσια έκφραση της λαϊκής βούλησης. Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την Ρωσία θα διακυβεύσει περαιτέρω τις προοπτικές ειρήνης» είπε ο Γκουτέρες.

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως «οποιαδήποτε απόφαση να προχωρήσει η προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν θα έχει νομική αξία και αξίζει να καταδικαστεί».

Υποστήριξε δε πως μία τέτοια εξέλιξη «θα παρατείνει τις δραματικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα εμποδίσει την ικανότητά μας να παρέχουμε σωτήρια βοήθεια σε όλη την Ουκρανία και πέραν αυτής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Είχε έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο Σμυρλής, όταν ενέκρινε εξαγωγή του Predator;»

Αφορμή για αυστηρότερη νομοθεσία οι συλλήψεις παρακρατικών στη Γερμανία

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά της Δυτικής Αττικής

ΜέΡΑ25: Η ατιμωρησία των δολοφόνων του Σαμπάνη πυροβόλησε τον Κώστα Φραγκούλη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα