ΑΘΗΝΑ
01:22
|
20.04.2024
Στην μυστική ψηφοφορία για την ηγεσία της υπηρεσίας του ΟΗΕ η Αμερικανή Ντορίν Μπόγκνταν-Μάρτιν κέρδισε 139 από τις 172 ψήφους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αμερικανή Ντορίν Μπόγκνταν-Μάρτιν κέρδισε σήμερα την ψηφοφορία για να ηγηθεί της υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που θέτει παγκόσμια πρότυπα για τις τηλεπικοινωνίες και τις τεχνολογικές υποδομές.

Στην μυστική ψηφοφορία για την ηγεσία της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) για τα επόμενα 4 χρόνια που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βουκουρέστι, 139 χώρες ψήφισαν υπέρ της Ντορίν Μπόγκνταν-Μάρτιν, έναντι 25 χωρών που ψήφισαν υπέρ του Ρώσου Ρασίντ Ισμαΐλοφ.

Έμπειρη διπλωμάτης τηλεπικοινωνιών, η Μπόγκνταν-Μάρτιν θα γίνει επίσης η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της υπηρεσίας του ΟΗΕ που ιδρύθηκε το 1865. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Μπόγκνταν-Μάρτιν διαθέτει «την ακεραιότητα, την εμπειρία και το όραμα που απαιτούνται για τον μετασχηματισμό του ψηφιακού τοπίου».

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις – κλιμακούμενες συγκρούσεις, κλιματική κρίση, επισιτιστική ασφάλεια, ανισότητες μεταξύ των φύλων και 2,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο», δήλωσε η Μπόγκνταν-Μάρτιν μετά τη νίκη της. «Πιστεύω ότι εμείς, η ITU και τα μέλη μας, έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στον μετασχηματισμό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα