ΑΘΗΝΑ
08:40
|
26.04.2024
Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Ράντεκ Σικόρσκι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, εξαφανίζοντας, μετά το σάλο, την επίμαχη ανάρτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «Ευχαριστώ, ΗΠΑ.» του Πολωνού ευρωβουλευτή δημοσιογράφου και πρώην υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, Ράντεκ Σικόρσκι που έγινε με τη μορφή ανάρτησης στο Τουίτερ στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης των διαρροών στους αγωγούς των γερμανορωσικών δικτύων φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, προκάλεσε διεθνώς τόσο σάλο που ανάγκασε τον συντάκτη της ανάρτησης σήμερα, να το διαγράψει.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας και πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΕΕ-ΗΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την χαρακτηριστική εικόνα από την Βαλτική που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία και φανερώνουν τη διαρροή στους αγωγούς συνοδευόμενη από το σχόλιο: «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ».

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-61.png

Ο Σικόρσκι το έκανε μολονότι το επίμαχο «τουίτ» αναπαράχθηκε έκτοτε χιλιάδες φορές και μνημονεύτηκε όχι μόνον από συνάδελφους του δημοσιογράφους αλλά και από την εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, που τον κάλεσε να εξηγήσει εάν η ανάρτησή του συνιστά «επίσημη δήλωση τρομοκρατικής επίθεσης».

Εικόνα

Ο Σικόρκσι προσπαθώντας άτσαλα και επιπόλαια να σκεπάσει τα ίχνη του, ανάρτησε στη συνέχεια την ίδια φωτογραφία με άλλη λεζάντα που θύμισε την πολωνική παροιμία: «Μικρό πράγμα, μεγάλη χαρά».

Ωστόσο, η χαρά του Σικόρσκι για τις (πιθανώς μακροπρόθεσμες) επιπτώσεις που μπορεί να έχει το σαμποτάζ στο δίκτυο των ρωσο-γερμανικών αγωγών φυσικού αερίου τον εμπόδισε να κρυφτεί. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει ακόμη και εάν ήταν ένα πιο επιδέξιο υβρίδιο δημοσιογράφου-πολιτικού-«ταχυδακτυλουργού».

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Σικόρσκι που είναι πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΕΕ-ΗΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Πολωνικής Λέσχης Τέξας, (TexasPolishClub.org) με θέμα: «Η δημιουργία μίας στρατιωτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Εικόνα

Στην δε προμετωπίδα του λογαριασμού του στο Τουίτερ ο Σικόρσκι (που έχει παντρευτεί την ομοϊδεάτισσα Αμερικανο-πολωνή συντηρητική δημοσιογράφο και ιστορικό Αν Ελίζαμπεθ Άπλμπαουμ) έχει αναρτήσει φωτογραφικό στιγμιότυπο από παλιότερη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντερ.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ από Πολωνό υπουργό! «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τις ΗΠΑ για την καταστροφή  του Nord Stream...» - PRESS-GR

Είναι αυτό που λέμε… «άξιος ο μισθός του»…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα