ΑΘΗΝΑ
17:58
|
26.04.2024
Μονόχρωμες εμφανίσεις για τους Δανούς με καλυμμένο το εθνόσημο και το σήμα της αθλητικής εταιρείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στη διοργάνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εθνική Δανίας θα κατέβει στα γήπεδα του Κατάρ με εμφάνιση «διαμαρτυρίας» κατά των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των χιλιάδων εργατών-μεταναστών στη χώρα που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2022.

Η σκανδιναβική ομάδα επέλεξε τρεις μονόχρωμες εμφανίσεις – η μία στα πένθιμα μαύρα – για την ποδοσφαιρική διοργάνωση που ξεκινάει σε λιγότερο από δύο μήνες. Επίσης θα κατέβει στους αγώνες με καλυμμένο το εθνόσημο και το σήμα της αθλητικής εταιρείας Hummel στις φανέλες της. Η πρωτοβουλία ανήκει κυρίως στη Hummel Sports και πολύ λιγότερο στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δανίας (DBU). Και όλη αυτή την ενδυματολογική «επανάσταση» πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης τη χαρακτηρίζουν «ισχυρό μήνυμα» προς το Κατάρ. Μία σκέψη θα ήταν να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση…

Υπάρχουν λίγοι πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δηλώνουν πως θα μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, όπως ο Γερμανός Φίλιπ Λαμ και ο θρύλος Ερίκ Καντονά.

«Δεν θέλουμε τα σήματά μας να είναι ορατά κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας αθλητικών ειδών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hummel Sport (@hummelsport)

Η Δανία έχει κληρωθεί στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ και θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, την Τυνησία και την Αυστραλία.

Πάντως το αυτί της υπεύθυνης για τη διοργάνωση του Μουντιάλ, Ανώτατης Επιτροπής του Κατάρ, δεν ίδρωσε. Σε ανακοίνωσή της διαψεύδει τους θανάτους εργατών-μεταναστών στη χώρα. «Απορρίπτουμε ολόψυχα τον ευτελισμό της γνήσιας δέσμευσής μας να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των 30.000 εργαζομένων που κατασκεύασαν στάδια και άλλα έργα για το τουρνουά. Έχουμε εργαστεί επιμελώς μαζί με την κυβέρνηση του Κατάρ για να διασφαλίσουμε ότι το Μουντιάλ θα αφήσει μια διαρκή και κοινωνική κληρονομιά». Η επιτροπή προέτρεψε επίσης την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Δανίας να ενημερώσει σχετικά την αθλητική εταιρεία Hummel για τη συνεργασία τους.

Το BBC προσέγγισε και τη FIFA για ένα σχόλιο, αλλά ακόμα περιμένει… ενώ το Κατάρ δηλώνει ήδη έτοιμο για το ποδοσφαιρικό ραντεβού του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα