ΑΘΗΝΑ
05:43
|
03.05.2024
Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Φινλανδίας σε έκθεσή της προειδοποιεί για την αυξημένη απειλή κατασκοπείας μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μελλοντική ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα κάνει τη σκανδιναβική χώρα έναν πιο ελκυστικό στόχο για τις ρωσικές επιχειρήσεις πληροφοριών και η Μόσχα μπορεί να επιδιώξει να αποκτήσει πληροφορίες που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ από τη χώρα, δήλωσε σήμερα η Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών της Φινλανδίας (SUPO).

Σε έκθεση για την εθνική ασφάλεια, η υπηρεσία υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει στραφεί στο περιβάλλον του κυβερνοχώρου και σε άλλες πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών που ζουν στη Ρωσία, καθώς αντιμετωπίζει εμπόδια με τις επιχειρήσεις πληροφοριών στη Δύση.

«Η κύρια προσέγγιση συλλογής πληροφοριών που παραδοσιακά εφαρμόζεται από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αφορά πληροφορίες από άτομα υπό διπλωματική κάλυψη», αναφέρει η SUPO. «Αυτό έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον επιθετικό της πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς πολλοί Ρώσοι διπλωμάτες έχουν απελαθεί από τη Δύση».

Η απειλή της εταιρικής κατασκοπείας από τη Ρωσία αυξάνεται επίσης καθώς οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία απαιτούν κατασκευαστικές δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας ώστε η Μόσχα να αντικαταστήσει τις εισαγωγές, σύμφωνα με την SUPO, κάτι που «δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των δεδομένων στις φινλανδικές επιχειρήσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα