ΑΘΗΝΑ
15:24
|
03.05.2024
Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Vox, στην Ισπανία, ήταν ένας από τους πρώτους που τη συνεχάρη για την νίκη στις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επικεφαλής του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (FdI) και νικήτρια των εκλογών της Κυριακής, απάντησε στα συγχαρητήρια του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox για την εκλογή της με την ευχή να πάνε όλα δεξιά και για την Ισπανία.

Ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, ο επικεφαλής του Vox, ήταν ένας από τους πρώτους που τη συνεχάρη τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι «δείχνει τον δρόμο προς μια περήφανη και ελεύθερη Ευρώπη κυρίαρχων εθνών», ενώ ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπαρές, σοσιαλιστής, είχε δηλώσει αργότερα ότι «οι λαϊκισμοί πάντα τέλος σε καταστροφή».

Σε tweet που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη, η πιθανή μέλλουσα πρωθυπουργός της Ιταλίας ευχαριστεί τον Σαντιάγο Αμπασκάλ για τη «φιλία» του.

«Ξέρετε πόση δουλειά έχει γίνει για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα εργαζόμαστε ήδη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των Ιταλών, με τον συγκεκριμένο τρόπο που χαρακτηρίζει τους συντηρητικού. Ελπίζουμε ότι η Ισπανία πηγαίνει επίσης προς τα δεξιά!» έγραψε στα ισπανικά η Μελόνι, η οποία είχε δώσει μια κεντρική ομιλία τον Ιούνιο σε ακτιβιστές του Vox στην Ισπανία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μελόνι είχε επίσης δηλώσει ότι με το Vox την συνδέει «αμοιβαίος σεβασμός, φιλία και πίστη» προσθέτοντας ότι «σε δύσκολες στιγμές όπως αυτές που βιώνουμε, ο πραγματισμός των συντηρητικών είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τις ιδεολογικές συνταγές της αριστεράς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα