ΑΘΗΝΑ
23:24
|
01.05.2024
«Τζάκι είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε ο Μπάιντεν αναζητώντας μια γερουσιάστρια που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Αύγουστο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναζήτησε μεταξύ των παρευρισκόμενων σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο την Τζάκι Βαλόρσκι, μια γερουσιάστρια της Ιντιάνα που πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Αύγουστο.

«Τζάκι είσαι εδώ; Πού είναι η Τζάκι;» ρώτησε ο Μπάιντεν. «Επρόκειτο να είναι εδώ». Η Ρεπουμπλικανή Βαλόρσκι ήταν ένας από τους τέσσερις χορηγούς του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της Διάσκεψης του Λευκού Οίκου για την Πείνα τη Διατροφή και την Υγεία.

«Μπορεί να εκπροσωπούσαμε διαφορετικά κόμματα και να διαφωνούσαμε σε πολλά θέματα, αλλά ήταν σεβαστή από τα μέλη και των δύο κομμάτων», είχε δηλώσει ο Μπάιντεν μετά το θάνατο της Βαλόρσκι τον Αύγουστο. «Η ομάδα μου και εγώ εκτιμούσαμε τη συνεργασία της καθώς σχεδιάζουμε μια ιστορική διάσκεψη του Λευκού Οίκου για την πείνα, τη διατροφή και την υγεία αυτό το φθινόπωρο που θα χαρακτηριστεί από το βαθύ ενδιαφέρον της για τις ανάγκες της αγροτικής Αμερικής».

Ερωτηθείσα για το περιστατικό, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, απάντησε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν ήθελε να αναγνωρίσει το έργο της Βαλόρσκι και επρόκειτο να συναντήσει την οικογένειά της, κατά συνέπεια η γερουσιάστρια «ήταν στο μυαλό του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα