ΑΘΗΝΑ
08:55
|
26.04.2024
Τουλάχιστον 10 ένοπλες ομάδες συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μονομερείς εκεχειρίες σύμφωνα με την κυβέρνηση του Γκουστάβο Πέτρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 ένοπλες ομάδες στην Κολομβία, συμπεριλαμβανομένης της εγκληματικής συμμορίας της Φατρίας του Κόλπου και αντιφρονούντων της επαναστατικής οργάνωσης FARC που απέρριψε μια ειρηνευτική συμφωνία, συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μονομερείς εκεχειρίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, έχει υποσχεθεί να επιδιώξει «απόλυτη ειρήνη» με τις ένοπλες ομάδες, εφαρμόζοντας πλήρως μια ειρηνευτική συμφωνία του 2016 με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και συναντώντας αντιφρονούντες και συμμορίες.

«Κάθε ομάδα με τη δική της ταυτότητα, φύση και κίνητρο εκφράζει τη διάθεσή της να είναι μέρος μιας απόλυτης ειρήνης. Σε αυτή τη φάση εξερεύνησης τους ζητήσαμε να μην σκοτώσουν, να μην εξαφανίσουν ανθρώπους και να μην βασανίσουν», δήλωσε ο Ντανίλο Ρουέδα, ύπατος επίτροπος ειρήνης της κυβέρνησης, σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, στις τάξεις των παράνομων ενόπλων ομάδων της Κολομβίας βρίσκονται περίπου 6.000 μαχητές. Ο Πέτρο, ο ίδιος πρώην μέλος των ανταρτών της πόλης M-19, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα μπορούσε να προσφέρει μειωμένες ποινές σε μέλη συμμοριών που παραδίδουν παράνομα περιουσιακά στοιχεία και δίνουν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει επίσης ότι θα αναστείλει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ένοπλων ομάδων σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες αμάχων και οι θάνατοι ανήλικων που στρατολογήθηκαν με τη βία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα