ΑΘΗΝΑ
04:29
|
29.05.2024
Σήμερα, ήταν η σειρά του «καρότου» αντί του μαστιγίου: Ο Ακάρ πρότεινε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα φιλίας αλλά με δίκαιη μοιρασιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αιγαίο θα μπορούσε να είναι «θάλασσα φιλίας» αρκεί τα πλούτη του (βλέπε κοιτάσματα φυσικού αερίου, πετρελαίου κ.λπ.) «να μοιραστούν δίκαια» είπε σήμερα ο Τούρκους υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ επαναφέροντας στο προσκήνιο τις επεκτατικές ορέξεις της χώρας του σε βάρος της Ελλάδας.

Κατά τα άλλα ο Ακάρ τάχθηκε υποτίθεται «υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης» των ελληνοτουρκικών «ζητημάτων» με τη μέθοδο «τα δικά μας-δικά μας και τα δικά σας-δικά μας», δοκιμάζοντας σήμερα την τακτική του καρότου, αντί του μαστιγίου.

Σύμφωνα με Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας τροποποιώντας το τροπάριο των απαιτήσεων έναντι της Ελλάδας διαβεβαίωσε τάχα πως η Τουρκία «δεν αποτελεί απειλή για κανέναν» κατηγορώντας την χώρα μας πως  προχωρά σε προκλητικές ενέργειες σαν «κακός γείτονας». «Έκαναν και κάνουν πάντα αυτά τα πράγματα για να θολώσουν τα νερά εδώ, να αναστατώσουν τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια «θάλασσα φιλίας» αλλά τα «πλούτη να μοιράζονται δίκαια». Και συνέχισε:

 «…Εμείς είμαστε πολύ ψύχραιμοι, πολύ υπομονετικοί, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, ό,τι μπορεί να γίνει, το κάνουμε υπομονετικά. Πάντα λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων, ειρηνικών τρόπων και μεθόδων».

Σύμφωνα δε με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη   Μανώλη Κωστίδη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατέληξε:

«Θέλουμε τα προβλήματα να λυθούν με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, μέσω διαπραγματεύσεων. Και έχουμε εκφράσει σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους για το θέμα αυτό και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ας έρθουν στην Τουρκία ή ας μας καλέσουν να πάμε στην Ελλάδα. Ας συναντηθούμε, ας μιλήσουμε και ας λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Γιατί ο ελληνικός λαός υποφέρει κυρίως από τις πράξεις αυτών των Ελλήνων πολιτικών, αγαπητοί φίλοι. Θέλουμε όλοι εδώ να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν. Η Τουρκία είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Θέλουμε όλοι να το καταλάβουν αυτό. Μετά από όλες αυτές τις εκκλήσεις και τις προτάσεις για επίλυση του προβλήματος με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, λέμε: «Μην το εκλαμβάνετε αυτό ως αδυναμία. Είμαστε αποφασισμένοι και δόξα τω Θεώ, ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τους νόμους τόσο ημών όσο και των Κυπρίων αδελφών μας. Ας μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Τούρκοι και Κούρδοι είναι αδέλφια…

Όμως σήμερα ο Ακάρ δεν ήταν «φιλικός» μόνον προς την Ελλάδα αλλά και προς τους Κούρδους λέγοντας πως οι Τούρκοι και οι Κούρδοι «χρειάζονται ο ένας τον άλλον, όπως το νερό και ο αέρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα από την Κύπρο αύριο, ο εμίρης του Κατάρ

Ενδυνάμωση του ΕΣΥ ζήτησε από τη Ρόδο ο Ανδρουλάκης

Πυρά Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ για το νέο μακελειό στη Γάζα

Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis: Μακριά από τον στόχο η ΝΔ-Άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα