ΑΘΗΝΑ
22:55
|
25.04.2024
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την «μη αναστρέψιμη» ενσωμάτωση των περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατηγορώντας τους Αγγλοσάξονες για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο μετά τις 3.00 μμ. (ώρα Ελλάδας) ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την ενσωμάτωση των περιοχών Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατόπιν της ολοκλήρωσης των σχετικών δημοψηφισμάτων στις διαφιλονικούμενες περιοχές.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στους πολίτες των περιοχών Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, χαιρέτισε τα αποτελέσματα των τοπικών δημοψηφισμάτων ως εκδήλωση της βούλησης εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ χαρακτήρισε ήρωες της Ρωσίας τους νεκρούς της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ως καταστροφή της ενότητας ενός λαού που ακόμα νιώθει ενιαίος και επιθυμεί να επανενωθεί.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο που στην πραγματικότητα μαίνεται από το 2014, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην καταπίεση που υπέστησαν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων από το ουκρανικό καθεστώς και χαρακτήρισε ως γενοκτονική την πολιτική του Κιέβου εναντίον των κατοίκων του Ντονμπάς.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι πολίτες των τεσσάρων περιοχών εξέφρασαν τη θέλησή τους και πως οι δυτικοί κύκλοι, που κυβερνούν στην πραγματικότητα το Κίεβο, θα πρέπει να κρατήσουν στο μυαλό τους πως οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πλέον θα αποτελούν «για πάντα» πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος Πούτιν κάλεσε το καθεστώς του Κιέβου να τερματίσει τις συγκρούσεις και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι περιοχές του Λουγκάνσκ, του Ντονιέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δεν αποτελούν στοιχείο διαπραγμάτευσης, αφού οι πολίτες τους πήραν τις αποφάσεις τους. Ο σεβασμός της βούλησης των κατοίκων αυτών των περιοχών, αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη της ειρήνης, προσέθεσε. Επιπλέον, ανακοίνωσε την ανακατασκευή και την αναβάθμιση των κατεστραμμένων υποδομών των άρτι ενσωματωμένων περιοχών.

Στη συνέχεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στον «πραγματικό εχθρό», ο οποίος δε θεωρεί πως είναι ο ουκρανικός λαός, αλλά οι κυρίαρχοι κύκλοι της Δύσης, οι οποίοι αποσκοπούν στον κατακερματισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση έχει υιοθετήσει ένα «νεο-αποικιακό μοντέλο», βάσει του οποίου θεωρεί ότι οι χώρες όλου του κόσμου πρέπει να της είναι υποτελείς.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσκάπτουν την ανεξαρτησία των χωρών που δεν τους υποτάσσονται οικειοθελώς και πως διεξάγουν ένα «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας.

Πυρά στους Αγγλοσάξωνες για τις εκρήξεις στους αγωγούς

Κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τις δυνάμεις των «Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: προχώρησαν σε σαμποτάζ». Και πρόσθεσε:

«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream».

Σε άλλο σημείο ο Πούτιν υποστήριξε ότι οι δυτικές ελίτ συνεχίζουν να είναι αποικιοκρατικές και ότι για αυτό το λόγο επιχειρούν να εξάγουν τα πρότυπά τους, υποσκάπτοντας τις παραδοσιακές αξίες των άλλων χωρών. Ακολούθως, αναφέρθηκε στη δολοφονία Ντούγκιν και κατηγόρησε τη Δύση για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που έχουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως οι χώρες της δυτικής Ευρώπης έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τυπώνουν χαρτονομίσματα, ωστόσο δε θα μπορέσουν να προσφέρουν με αυτά φαγητό και ζεστασιά στους κατοίκους τους, τους οποίους καταδικάζουν στη φτώχεια προκειμένου να πλήξουν με οποιοδήποτε κόστος τη Ρωσία.

«Η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ευθύνη της απέναντι στη διεθνή κοινότητα και είναι προφανές ότι αυτό το νεο-αποικιακό μοντέλο είναι καταδικασμένο, αλλά θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτοί που διοικούν σήμερα τον κόσμο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα εκτός από το να ληστεύουν τους λαούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ προσέθεσε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν τη Ρωσία ακόμα και στις ΗΠΑ, καθώς, κατά τη γνώμη του, αναπτύσσεται ένα «αντι-αποικιακό κίνημα» σε όλες τις χώρες.

Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ πως επιχειρούν την αποβιομηχάνιση της Ευρώπης για να βάλουν στο χέρι τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Πούτιν δήλωσε, τέλος, πως θεωρεί την καταστροφή της τρέχουσας δυτικής ηγεμονίας μη αναστρέψιμη και έκλεισε την ομιλία του επικαλούμενος την πνευματική δύναμη του ρωσικού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα