ΑΘΗΝΑ
14:28
|
18.04.2024
Η Ελλάδα «κρύβεται πίσω από την ΕΕ» και από τις ΗΠΑ, είπε ο Τσαβούσογλου ξαναβάζοντας στο τραπέζι όλες τις διεκδικήσεις της Άγκυρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες απειλές για δράση επί του πεδίου εκτόξευσε και σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επίλυση των ζητημάτων μεταξύ Αθήνας  και Άγκυρας δίχως την παρέμβαση ή μεσολάβηση «τρίτων».

Ο Τσαβούσογλου θύμισε ότι δύο βδομάδες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη στις 14 Μαρτίου ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στις ΗΠΑ. Και πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη : «Είχαν μια καλή συμφωνία, να μη αφήσουμε τρίτους να μπουν μεταξύ μας. Αυτή ήταν η συμφωνία αλλά η Ελλάδα πριν περάσουν 15 μέρες πήγε στις ΗΠΑ. Τελικά, η Ελλάδα κρυβόμενη πίσω από αυτούς δεν θα έχει κανένα όφελος. Δεν λύνει τα προβλήματα».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «κρύβεται πίσω από την ΕΕ» και ότι η ΕΕ την στηρίζει «παρόλο που η Ελλάδα έχει άδικο 100%».

«Θέλετε να λύσετε τα προβλήματα ή να ζείτε με τα προβλήματα. Στέλνουμε επιστολές στον ΟΗΕ και κοιτάξτε τις απαντήσεις της Ελλάδας. Δημαγωγία, αδύνατες απαντήσεις. Δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις με νομικά επιχειρήματα. Αν ακούσεις Μητσοτάκη και Δένδια, ξεκινάνε με φράσεις όπως το διεθνές δίκαιο. Όλα αυτά τα επιχειρήματα και τα ψέματά τους…» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση των διεθνών συνθηκών, επαναλαμβάνοντας ότι «τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με την Συνθήκη της Λωζάνης» και ότι η Τουρκία είναι «μέρος αυτής της συμφωνίας».

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης πως η Άγκυρα «θέτει τα νομικά της επιχειρήματα» τονίζοντας: «Η Ελλάδα λέει ότι η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην Συμφωνία Παρισίων. Ναι αλλά σου τα έδωσε η Ιταλία, έθεσε όρο και τα εξοπλίζεις. Εναντίον ποιου τα εξοπλίζεις; Εναντίον της Τουρκίας. Δεν θα τα εξοπλίσεις. Για την διατήρηση της ειρήνης είναι όρος. Εάν αυτό τον όρο τον παραβιάζεις δεν είναι δυνατόν να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα