ΑΘΗΝΑ
02:04
|
08.09.2024
Προβάδισμα 14 μονάδων, δύο μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής, του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διόλου απίθανο δεν είναι το σενάριο, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών που πραγματοποιείται μεθαύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εκτιμάται πως θα αποσπάσει το 50% των έγκυρων ψήφων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Datafolha, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη, ο Λούλα διατηρεί ένα προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων με 48%, έναντι 36% του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, αν στο σύνολο των ψήφων συνυπολογιστούν τα λευκά και τα άκυρα.

Πολύ πίσω από τα δύο φαβορί είναι ο Σίρου Γκόμες των Εργατικών, ο οποίος εκτιμάται πως θα κυμανθεί στο 6% των έγκυρων ψήφων, και η κεντροδεξιά Σιμόν Τεμπέτ, στο 5%.

Η δημοσκόπηση αναφέρει επίσης τον δείκτη απόρριψης, ο οποίος δείχνει ότι οι ψηφοφόροι που δεν θα ψήφιζαν σε καμία περίπτωση τον Μπολσονάρου ανέρχονται σε 52%, ενώ εκείνοι που με κάθε τρόπο απορρίπτουν τον Λούλα αγγίζουν το 39%.

Μέχρι στιγμής, ο Λούλα φαίνεται να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις και το ερώτημα που τίθεται είναι αν αυτό θα συμβεί από τον πρώτο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, ή αν αυτός και ο Μπολσονάρου θα μετρήσουν ξανά τις δυνάμεις τους στον δεύτερο γύρο που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Οκτωβρίου σε περίπτωση που κανείς δεν πετύχει την πλειοψηφία την Κυριακή. 

Σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες, οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι ο Λούλα θα υπερισχύσει με 54% των ψήφων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα