ΑΘΗΝΑ
04:58
|
26.04.2024
Ο πληθωρισμός στην Ολλανδία εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πληθωρισμός στην Ολλανδία εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, λόγω της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας, ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία (CBS).

Οι τιμές καταναλωτή, εναρμονισμένες ώστε να είναι συγκρίσιμες με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕνΔΤΚ), αυξήθηκαν στο 17,1% αυτόν τον μήνα μετά το άλμα του Αυγούστου στο 13,7%.

Οι τιμές της ενέργειας στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ήταν 114% υψηλότερες από τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύτηκαν κατά 10,5%.

Ο πληθωρισμός συνέβαλε στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 2% τον Αύγουστο, ανέφερε η CBS, παρόλο που ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 6%, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει φτάσει στο ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.

Αυτόν τον μήνα, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ξοδέψει περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ τον επόμενο χρόνο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και επίσης έθεσε ανώτατα όρια στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

FIFA και Saudi Aramco υπέγραψαν 4ετή συμφωνία συνεργασίας

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα