ΑΘΗΝΑ
00:26
|
10.05.2024
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως από τον Ιούλιο συγκεντρώθηκαν μέσω του μηχανισμού αυτού 2,6 δισ. ευρώ, για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον ισχυρισμό ότι «ο ελληνικός μηχανισμός ανάκτησης υπερεσόδων υιοθετείται από την Ευρώπη και γίνεται Ευρωπαϊκός Κανονισμός» πρόβαλε σήμερα νωρίτερα το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας στο έκτακτο συμβούλιο των ομολόγων του στην Ε.Ε. για την επιβολή ενός «πλαφόν» στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός υποστήριξε πως η Ελλάδα, που εφαρμόζει το μέτρο από τον Ιούλιο,  έχει συγκεντρώσει στο διάστημα αυτό 2,6 δισ. ευρώ, ποσό που χρηματοδότησε τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο κ. Σκρέκας, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για επιβολή γενικού πλαφόν στο φυσικό αέριο. Επίσης, κατά τη διάρκεια κλειστής πρωινής συνάντησης, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο και Πολωνία συμφώνησαν να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια τεχνική πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το πλαφόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καρατομήθηκε ο αρχηγός της κρατικής φρουράς Ουκρανίας

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

Panama Papers: Πέθανε ο βασικός κατηγορούμενος Ραμόν Φονσέκα

Σχέδια κλιμάκωσης των επιθέσεων κατά του Ισραήλ καταστρώνουν οι Χούθι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα