ΑΘΗΝΑ
22:13
|
10.05.2024
Τα μηνύματα μεταξύ του Ίλον Μασκ και του Παράγκ Αγκραβάλ, δημοσιεύτηκαν σε δικαστική κατάθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μηνύματα μεταξύ του Ίλον Μασκ και του αφεντικού του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, δημοσιεύτηκαν σε δικαστική κατάθεση, αναφέρει το BBC.

Αποκαλύπτουν πώς η σχέση του ζευγαριού, μετά από ένα καλό ξεκίνημα, πήρε την κάτω βόλτα.

Στα τέλη Μαρτίου, έγινε σαφές ότι ο Ίλον Μασκ ενδιαφερόταν να αγοράσει μετοχές στο Twitter – και ενδεχομένως να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

Στις 27 Μαρτίου, ο Παράγκ Αγκραβάλ απάντησε: «Ε, Ίλον – χαίρομαι να συνδεθούμε απευθείας. Θα ήθελα πολύ να συνομιλήσω μαζί σου», λέει.

Το μήνυμα άρεσε στον Ίλον Μασκ. «Ίσως απόψε γύρω στις 8;» απαντά αυτος. Μέχρι εδώ καλά.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου, ένα βιαστικά προγραμματισμένο δείπνο έχει κανονιστεί κοντά στο Σαν Χοσέ, καθώς η συμφωνία αρχίζει πραγματικά να έρχεται κοντά.

Η ταχύτητα των εξελίξεων είναι σαφώς συναρπαστική για τον κ. Αγκραβάλ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πρόκειται να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter. Ο κ. Αγκραβάλ λέει στον Μασκ ότι είναι «ενθουσιασμένος» που τον βλέπει από κοντά.

Ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, στέλνει μηνύματα στον Μασκ για το δείπνο. «Νομίζω ότι έψαχναν για ένα Airbnb κοντά στο αεροδρόμιο και υπάρχουν τρακτέρ και γαϊδούρια», λέει σε ένα κείμενό του. Η τοποθεσία, συνεχίζει, «κερδίζει για το πιο περίεργο μέρος που είχα μια συνάντηση πρόσφατα».

Το δείπνο πηγαίνει καλά παρά την τοποθεσία του αγροκτήματος. «Αξέχαστη για πολλούς λόγους. Το απόλαυσα πραγματικά», λέει ο κ. Αγκραβάλ.

Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Ίλον Μασκ θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο.

«Σούπερ ενθουσιασμένος» γράφει ο κ. Αγκραβάλ.

Καθώς η ανακοίνωση δημοσιοποιείται, κάθε είδους ονόματα αρχίζουν να στέλνουν μηνύματα στον κ. Μασκ.

Ο Podcaster Τζο Ρόγκαν ρωτά τον κ. Μασκ εάν πρόκειται να «απελευθερώσει το Twitter από τον χαρούμενο όχλο της λογοκρισίας».

«Θα δώσω συμβουλές, τις οποίες μπορεί να επιλέξουν να ακολουθήσουν ή όχι», απαντά ο κ. Μασκ.

Στις 5 Απριλίου, ο Τζακ Ντόρσι, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, λέει στον Μασκ ότι ο κ. Αγκραβάλ είναι ένας «απίστευτος μηχανικός», αλλά ότι το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι «τρομερό».

Έως τις 7 Απριλίου, ο κ. Αγκραβάλ και ο κ. Μασκ αποκαλύπτουν τα διαπιστευτήριά τους στην κωδικοποίηση – η αρχή μιας φαινομενικά όμορφης εργασιακής σχέσης.

«Έγραφα λογισμικό βαρέως τύπου για 20 χρόνια», λέει ο κ. Μασκ. «Έχω πολύ καλύτερη διασύνδεση με μηχανικούς που είναι σε θέση να κάνουν τον προγραμματισμό σκληρού πυρήνα από ό,τι με διαχειριστές προγραμμάτων/τύπους MBA».

Ο Αγκραβάλ απαντά: «Στην επόμενη συνομιλία μας – συμπεριφέρσου με σαν μηχανικό αντί για διευθύνοντα σύμβουλο και ας δούμε πού θα φτάσουμε.»

«Εντάξει», απαντά ο κ. Μασκ.

Αλλά μετά ήρθε η καταστροφή.

Στις 9 Απριλίου, ο κ. Μασκ αναρτά tweet ρωτώντας γιατί τόσο λίγοι από τους λογαριασμούς με τους περισσότερους followers του Twitter έκαναν tweet. «Πεθαίνει το Twitter;» ρωτάει.

Αυτό το tweet εξοργίζει τον κ. Αγκραβάλ. Αργότερα εκείνη την ημέρα στέλνει μήνυμα:

«Είσαι ελεύθερος να κάνεις tweet “πεθαίνει το Twitter;” ή οτιδήποτε άλλο σχετικά με το Twitter – αλλά είναι δική μου ευθύνη να σου πω ότι δεν με βοηθά να κάνω το Twitter καλύτερο στο τρέχον πλαίσιο.»

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε, θα ήθελα να σου παράσχω οπτική για το επίπεδο της εσωτερικής απόσπασης προσοχής αυτή τη στιγμή και πώς βλάπτει την ικανότητά μας να κάνουμε δουλειά.»

Ο Ίλον Μασκ, ως γνωστόν, δεν του αρέσει να του λένε τι να κάνει – ειδικά αν και τι μπορεί να κάνει tweet.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια, αλλά αυτό το μήνυμα φαίνεται να εξόργισε τον Ίλον Μασκ. Λίγες ώρες αργότερα εκτοξεύει ένα σερί από οργισμένα μηνύματα.

«Τι κάνατε αυτή την εβδομάδα;… Δεν θα γίνω μέλος του συμβουλίου… Είναι χάσιμο χρόνου. Θα κάνω μια προσφορά για να γίνει ιδιωτικό το Twitter.»

Ο κ. Αγκραβάλ εμφανίζεται σαστισμένος από τα κείμενα.

Τηλεφωνεί στον Μπρετ Τέιλορ, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να καταλάβει τι συμβαίνει.

«Ο Παράγκ μόλις μου τηλεφώνησε και μου ανέφερε τις συνομιλίες σας. Μπορείς να μιλήσεις;» λέει αυτός.

«Η διόρθωση του Twitter μέσω συνομιλίας με τον Παράγκ δεν θα λειτουργήσει», λέει ο κ. Μασκ. «Χρειάζεται δραστική δράση».

«Μπορείς να αφιερώσεις 10 λεπτά για να μιλήσεις μαζί μου;» ρωτάει ο κύριος Τέιλορ.

“Έχουν περάσει περίπου 24 ώρες από τότε που μπήκες στο διοικητικό συμβούλιο. Καταλαβαίνω την άποψή σου, αλλά απλά θέλω να καταλάβω την ξαφνική μεταστροφή», συνεχίζει.

Ο Ίλον Μασκ συνεχίζει. Προσφέρει 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει ιδιωτικό το Twitter. Στις 25 Απριλίου, το διοικητικό συμβούλιο αποδέχεται την προσφορά.

Την επόμενη μέρα, ο Τζακ Ντόρσι κάνει άλλη μια προσπάθεια να φτιάξει τη σχέση μεταξύ των δύο. Οργανώνει μια κλήση. Δεν πάει καλά.

«Εσυ και εγώ συμφωνούμε απόλυτα», λέει ο Μασκ στον Ντόρσι μετά τη συνομιλία. “Ο Παράγκ απλώς κινείται πολύ αργά και προσπαθεί να ευχαριστήσει ανθρώπους που δεν θα είναι ευτυχισμένοι ό,τι κι αν κάνει.»

Ο κ. Ντόρσι απαντά: «Τουλάχιστον έγινε σαφές ότι δεν μπορείτε να συνεργαστείτε».

Από εκεί και πέρα ​​η σχέση μεταξύ του κ. Μασκ και του Twitter γίνεται όλο και χειρότερη.

Ο κ. Μασκ επιχειρεί τελικά να αποσυρθεί από τη συμφωνία εντελώς τον Ιούλιο. Αλλά το Twitter εξακολουθεί να εγκρίνει την αγορά τον Σεπτέμβριο.

Μια δικαστική υπόθεση στο Ντέλαγουερ στα μέσα Οκτωβρίου θα αποφασίσει εάν θα του επιτραπεί να αποσυρθεί – ή θα αναγκαστεί να αγοράσει την εταιρεία.

Όμως τα μηνύματα δείχνουν ότι η σχέση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter και του κ. Μασκ είχε διαλυθεί πολύ νωρίτερα.

Δείχνουν επίσης ότι εάν ο κ. Μασκ αναγκαστεί να αγοράσει το Twitter, ο Παράγκ Αγκραβάλ θα χρειαστεί να ψάξει για άλλη δουλειά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Έφτιαξαν τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος του εγκεφάλου

Δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ακρίβεια και τον υψηλό ΦΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα