ΑΘΗΝΑ
12:16
|
23.04.2024
Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό ερμηνευτής, ο οποίος άφησε εποχή με μεγάλες λαϊκές επιτυχίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο γνωστός τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Ασκληπειό Βούλας εδώ και λίγες μέρες μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους τραγουδιστές της γενιάς του, με μεγάλη δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής.

Τραγούδια που ερμήνευσε, όπως τα «Γιε μου», «Πες πως μ’ αντάμωσες», «Δεν το μπορείς», «Όνειρο απατηλό», «Στου προφήτη Ηλία» και πολλά ακόμα, έχουν κερδίσει περίοπτη θέση στο ελληνικό τραγούδι.

Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Σταμάτη Κόκοτα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, «αποχαιρετά τον Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος με την ιδιαίτερη παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι, μέσω της συνεργασίας του με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη με ξεχωριστές διαχρονικές ερμηνείες».

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Η «έτσι»

Παλιό κρασί σε νέα μπουκάλια

The Old Oak: Ένα σύμβολο αντοχής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα