ΑΘΗΝΑ
15:46
|
10.05.2024
Ο διάδοχος του Κουβέιτ αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης την Κυριακή μετά τις βουλευτικές εκλογές στην αραβική χώρα του Κόλπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διάδοχος του Κουβέιτ αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης την Κυριακή μετά τις βουλευτικές εκλογές στην αραβική χώρα του Κόλπου, στις οποίες οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης σημείωσαν σημαντικές νίκες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Ο διάδοχος του θρόνου Σεΐχης Μεσάλ αλ-Αχμάντ αλ-Σαμπάχ, ο οποίος έχει αναλάβει τα περισσότερα από τα καθήκοντα του κυβερνώντος εμίρη, ζήτησε από την απερχόμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σεΐχη Αχμάντ Ναουάφ αλ-Σαμπάχ να παραμείνει ως υπηρεσιακή μέχρι να σχηματιστεί νέο υπουργικό συμβούλιο.

Το Κουβέιτ, παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ, διεξήγαγε πρόωρες εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου αφού ο Σεΐχης Μεσάλ διέλυσε το κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του νομοθετικού σώματος που παρεμπόδισε τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Η χώρα, η οποία απαγορεύει τα πολιτικά κόμματα, έχει ένα από τα πιο ανοιχτά πολιτικά συστήματα στον Κόλπο, αν και ο εμίρης έχει τον τελευταίο λόγο στα κρατικά ζητήματα.

Ο διάδοχος είχε διορίσει πρωθυπουργό τον Σεΐχη Αχμάντ τον Ιούλιο, αφού οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο διαλυμένο κοινοβούλιο πίεσαν για νέο πρωθυπουργό και για απομάκρυνση του προέδρου του κοινοβουλίου, ο οποίος αποχώρησε από τις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

Τα αδιέξοδα μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου του Κουβέιτ έχουν συχνά οδηγήσει σε ανασχηματισμούς του υπουργικού συμβουλίου και διαλύσεις του νομοθετικού σώματος κατά τις περασμένες δεκαετίες, παρεμποδίζοντας τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Τέλος στο «Σχέδιο Ρουάντα» υπόσχεται ο Στάρμερ

Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

«Συναγερμός» στο Κίεβο: Στέλνει ενισχύσεις στο Χάρκοβο

Κομισιόν: Οικονομική στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία ύψους 50 εκατ. ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα