ΑΘΗΝΑ
03:22
|
30.03.2023
Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση την Κυριακή στον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει «αυτή τη σπείρα βίας και θανάτου» στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε μια παθιασμένη έκκληση την Κυριακή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει «αυτή τη σπείρα βίας και θανάτου» στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η κρίση εκεί κινδυνεύει με μια πυρηνική κλιμάκωση με ανεξέλεγκτες παγκόσμιες συνέπειες, μεταδίδει το Reuters.

Σε μια ομιλία αφιερωμένη στην Ουκρανία και σε χιλιάδες ανθρώπους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Φραγκίσκος απηύθυνε επίσης έκκληση στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε «σοβαρή ειρηνευτική πρόταση».

Ο Φραγκίσκος είπε ότι έκανε μια επείγουσα έκκληση «στο όνομα του Θεού» για τον τερματισμό της σύγκρουσης και είπε ότι είναι «παράλογο» ο κόσμος να κινδυνεύει με μια πυρηνική σύγκρουση.

Μιλώντας δύο ημέρες αφότου ο Πούτιν κήρυξε την προσάρτηση σχεδόν του ενός πέμπτου της Ουκρανίας και έθεσε τις περιοχές υπό την πυρηνική ομπρέλα της Ρωσίας, ο Φραγκίσκος υπερασπίστηκε επίσης το δικαίωμα όλων των χωρών στην «κυρίαρχη και εδαφική ακεραιότητα».

«Η έκκλησή μου απευθύνεται πάνω απ’ όλα στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παρακαλώντας τον να σταματήσει αυτή τη σπείρα βίας και θανάτου, ακόμη και από αγάπη για τους δικούς του ανθρώπους», είπε ο Φραγκίσκος.

«Από την άλλη πλευρά, πονεμένος από την τεράστια ταλαιπωρία του ουκρανικού πληθυσμού μετά την επιθετικότητα που υπέστη, απευθύνω μια εξίσου ελπιδοφόρα έκκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας να είναι ανοιχτός σε μια σοβαρή ειρηνευτική πρόταση», είπε.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του έχουν καταδικάσει τις προσαρτήσεις του Πούτιν ως παράνομες και ο Ζελένσκι είπε ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να ανακαταλάβουν όλα τα ουκρανικά εδάφη που κατέχονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου

Βίαιη επίθεση με δακρυγόνα στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Φρανκίβσκ

Σεβαστείας Θεοδόσιος: «Απαιτούμε τον τερματισμό των διώξεων κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας»

Ο ΟΗΕ «ανησυχεί» για τη στάση του Κιέβου προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα