ΑΘΗΝΑ
06:20
|
20.04.2024
Η Ελβετία δεν αποδέχεται το αίτημα που της υπέβαλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μεταβιβάσει «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελβετία απέρριψε το αίτημα που της υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να μεταβιβάσει «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων στην Ουκρανία.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Ζελένσκι ζητά να μεταφερθούν στην Ουκρανία οι «παγωμένες» καταθέσεις πλούσιων Ρώσων σε ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες.

Τον Μάιο, κατά την ομιλία του στο φόρουμ του Νταβός ζήτησε να δημευτούν οι «παγωμένες» καταθέσεις Ρώσων, ενώ, αργότερα, πρότεινε τη διάθεσή τους στην Ουκρανία για την ανοικοδόμησή της, της οποίας το κόστος υπολογίζεται στα 750 δισ. δολάρια.

«Για την ελβετική Κυβέρνηση, η δήμευση περιουσιακών στοιχείων στη βάση και μόνο του ότι ανήκουν σε ένα κράτος ή περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων και η χρησιμοποίησή του για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας δεν αποτελεί προς το παρόν μία επιλογή στα πλαίσια της εκδήλωσης της υποστήριξης στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών, Εκπαίδευσης και Έρευνας, Φαμπιάν Μάιενφις.

Τον Μάιο, η Ελβετία ανακοίνωσε πως έχει «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων αξίας 6,5 δισ. δολαρίων. Αυτά, παρότι «παγωμένα», εξακολουθούν να ανήκουν στους Ρώσους ιδιοκτήτες τους, καθώς προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα